Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ ΣΟΥ ΛΕΩ

Ε μα εντάξει. Φτάνει πια με την κουλτούρα. Ας διαλέξουμε κάτι πιο ελαφρύ αυτή την φορά. Θα δώσω το βήμα λοιπόν σ έναν νέο καλλιτέχνη τον Παντελή Παντελίδη όπου απο το πουθενά με κάτι βιντεάκια που ανέβαζε στο U-tube ενώ έπαιζε τραγουδάκια στο σπίτι του έκανε δίσκο. Ρε μπας να ανεβάσω και γω τίποτα? Δεν ξέρεις τι γίνεται. Το παλικάρι που λέτε γράφει και τους στίχους μόνος του οι οποίοι είναι σε στύλ ''η καριόλα μ άφησε γι άλλον''. Χα. Ωραίος. Να τον αναλύσουμε? Γουστάρετε? Φύγαμε.



Το Νο 1 χιτ του είναι λοιπόν το ''Δεν ταιριάζετε σου λέω'' και με αυτό θα ασχοληθούμε την σήμερον.
Κουπλέ νάμπερ ουαν. Δώσε πόνο λέμεεεε....

Μπορεί να χάνεσαι και στην δική του αγκαλιά,
μπορεί να λιώνεις και με τα δικά του τα φιλιά,
μπορεί να νιώθεις όπως τότε ασφαλής μαζί του,
μα σε ρωτάω, αυτός μπορεί να δώσει την ζωή του?

Ε καψούρα σε βαθμό μαλάκυνσης το κομμάτι γενικώς, το θέμα είναι ότι η γκόμενα τα χει μ' άλλον και ο πρωταγωνιστής μας την παίζει μόνος του στο μπάνιο (την κιθάρα). Λέει λοιπόν ότι ''μπορεί να χάνεσαι και στη δική του αγκαλιά''... Ωπ. Θεματάκι με το καλωσήλθατε. Τι εννοεί ο Παντέλας με το ΚΑΙ στην δική του αγκαλιά? Οτι είναι καραπουταναριό?  Ότι έχει πάρει το μισό Μπουρνάζι? Η μήπως εννοεί ότι ΚΑΙ στην δική του αγκαλιά χανόταν παλαιά? Δηλαδή του τραγουδιάρη? Ε ας πάρω το τελευταίο, μην το σκίσω το παιδί με το καλημέρα κι αγαπάει κιόλας.

Μετά λέει ότι μπορεί να λιώνει και με τα φιλιά, ναι ναι και μετά, ωωπ θέμα νο 2. ''μπορεί να νιώθεις όπως τότε ασφαλής μαζί του...''. ΩΩΩ. Τι έχουμε εδώ? Αλλαξοκωλιές?. Τι ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ?  Δηλαδή Παντέλο τα ξαναείχε με το χαμούρη εκείνον, ήρθε σε σένα και ξαναπήγε σ αυτόν? Ω ρε μάνα μου. Μπέβερλι Χιλς. Πουτάνα τα χεις κάνει Παντέλο. Αλλά σε καταλαβαίνω ρε αγόρι. Σκατοκαψούρα να ουμ.

Και κλείνει ο στίχος με το καραμπαμπάμ του κουπλέ: ''μα σε ρωτάω, αυτός μπορεί να δώσει την ζωή του?'' Ώπα Παντέλο άραξε. Εδώ είσαι λίγο λάθος. Να καταλάβω ότι γουστάρεις ναι, αλλά μην το χέσουμε το θέμα. Δηλαδή όποια γκόμενα πάω να της πω ότι της δίνω και τη ζωή μου, θα μου κάτσει? Ε δεν πάει έτσι. Και στην τελική τον χλέμπουρα τον ρώτησες? Άμα τη δίνει κι ο άλλος τη ζωή του εσύ τι κάνεις? Αλλάζεις ακόρντα? Αλλαξέ το στίχο λέω, τόσο αντικειμενικά στο λεω. Πάμε ρεφρέν.


Δεν ταιριάζετε σου λέω τόσο αντικειμενικά στο λέω
και άσε οι φίλες σου να λένε το αντίθετο,
ξέρεις μάτια μου που μένω και όσο δίνεσαι θα περιμένω
από αντίδραση το ξέρω το έκανες και αυτό.

Ω τι καλά. Είμαστε στο σημείο που σκοτώνει. ''Δεν ταιριάζετε σου λέω, τόσο αντικειμενικά στο λέω''. Ωραίος. Δεν ταιριάζετε μωρή πηδούκλω σου λέει ο άνθρωπος. Τελεία και καύλα. Σου το λέει τόσο αντικειμενικά. Εντάξει Παντέλο μεταξύ μας τώρα, αντικειμενικά δεν το λες. Δικαιολογημένα βέβαια, αφού σ έχει χτυπήσει η καψουροκαυλίαση στο κεφάλι. Εγώ κοίτα, μαζί σου είμαι, αλλά μην χάσεις το δίκιο σου φοβάμαι. Για να δούμε μετά τι λες: ''και άσε οι φίλες σου να λένε το αντίθετο''.

Εδώ υποκλινόμαστε. Πέστα ρε φίλε να πούμε με τις κυρα κατίνες που σου γαμούν την υπόληψη, επειδή ο άλλος ο χλεχλές σκάει με το Cayenne στα μπουζούκια. Κάποιος έπρεπε να μιλήσει για αυτό το καρκίνωμα να ουμ. Κάθονται και σου παραμυθιάζουν την γκόμενα οι χίλιες δυό κυράτσες φίλες της, επειδή σε βλέπουν εσένα λίγο Νεάντερταλ και τον άλλο Ζαμπούνη, φρεσκοσιδερωμένο και ποτισμένο στο Σουπλιν. Να σου πλυν εγώ σώβρακο στο χέρι να πάθεις ζημιά πες της μωρή χαρχάλω. Τα ξέρουμε πες της, εμείς τα παιδιά του λαού, αυτούς τους ντιγκιντάνγκες. Άστα διάλα ρε. Ουφ φόρτωσα.

Να δούμε όμως πως το τελειώνεις. ''ξέρεις μάτια μου που μένω και όσο δίνεσαι θα περιμένω''. Pause. Ωπα. Πάρτο αλλιώς θα βρεις, πάνω που σε συμπάθησα. Τώρα τι το θελες αυτό το ΟΣΟ ΔΙΝΕΣΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ? Δηλαδή θα πάει η κυρα Χάιδω, θα κάνει τις βρομιές της και μετά θα σκάσει σπίτι σου αμπανιάριστη για δεύτερο γύρο? Πφφφφ. Όχι ρε συ. Κι εντάξει ας το αφήσουμε το θέμα υγιεινής. Συναισθηματικώς πές μου ρε Παντέλο, εσύ πως το αντέχεις να ξέρεις ότι η αγάπη σου η μονάκριβη, πηδιέται ασύστολα με τον Ζαμπούνη και σε καμιά ώρα θα σου ρθει να πάρεις σειρά. Όχι πες μου, τι σκέφτεσαι την ώρα που περιμένεις? Και μη μου πεις ότι σκέφτεσαι το ''από αντίδραση το ξέρω το έκανες και αυτό'' γιατί θ αρχίσω το χοντρό δούλεμα. Ρε μήπως είσαι περίπτωση βαράτε με κι ας κλαίω? Λοιπόν δεν θα σε κράξω ακόμα, θα τσεκάρω και το δεύτερο κουπλέ και θα σου πω. Για πάμε.


Μπορεί να καίγεσαι και στην δική του την ματιά
μπορεί να έχει χιούμορ και άλλα τόσα περιττά
μπορεί να νιώθεις σαν παιδί όταν ξυπνάς μαζί του.
μα σε ρωτάω,αυτός μπορεί να δώσει την ζωή του?

Ναι η δική του η ματιά ναι ναι καίγεσαι μπλα μπλα, και ''μπορεί να έχει χιούμορ και άλλα τόσα περιττά''? Ωπ. Θέμα νο 3. ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΠΕΡΙΤΤΑ? Ας μην αναφερθώ στα άλλα ''περιττά'' γιατί εσύ μπορεί να βλέπεις περιττό ένα εικοσάποντο ματζαφλάρι, η άλλη όμως όνειρο το χει στο μαξιλάρι (Αυτοί είναι στίχοι ρε φίλε. Στειλε μου inbox να σου πω κανα δυο τρία ακόμα). Θα μείνω στο χιούμορ.

Κοίτα καταλαβαίνω ότι το χιούμορ δεν είναι ζαμπονοτυρόπιτα να πας στο φούρνο να στην τυλίξουν ζεστή. Το χιούμορ η το χεις η δεν τό χεις. Το ανάποδο μπορεί και να γίνει. Αν είσαι σοβαρός όμως και προσπαθήσεις να γίνεις χιουμορίστας, άστο γάμα το. Από τις χειρότερες ήττες. Διαγραφή απ το Facebook, φραγή κλήσεων και μήνυση. Ντάξει το πιάνω τι θες να πεις, αλλά δεν παίζει να τσιμπήσει το πρόσωπο. Εκτός αν μιλάμε για τελείως στόκο γκόμενα, που γελάει μόνο και μόνο που βλέπει τα φύλλα να πέφτουν. Ε περαστικά τότε. Ας συνεχίσουμε ναι ''μπορεί να νιώθεις σαν παιδί όταν ξυπνάς μαζί του, μα σε ρωτάω, αυτός μπορεί να δώσει την ζωή του?''

Ε αυτά με τη ζωή τα χουμε πει, αλλά ρε Παντέλο άμα η άλλη ξυπνάει σαν παιδί μ αυτόν, με σένα πως ξύπναγε? Βρέφος? Πως να συγκριθείς μαζί του που λέει κι ο συνάδελφος ο άλλος? Α κάτι δεν πάει καλά. Και να σε ρωτήσω, όλα αυτά στα χει πει εσένα και τα ξέρεις? Κι ήσουν τόσο ψύχραιμος ώστε κάθισες να την ακούσεις και μετά της είπες κι ένα τραγούδι? Ρε συ Παντέλο, τι μεγαλοψυχία είν αυτή αγόρι μου. Σε θαυμάζω. Έτσι αγαπούν οι λαϊκοί άντρες ρε μαλάκες. Ακούτε?

Έτσι που λέτε. Ο φίλος μας ο Παντελής κατέθεσε την ψυχή του εδώ κι από το πουθενά βρέθηκε να έχει τρία εκατομμύρια κλικ στο u-tube. Αν δείτε το βίντεο πάντως θα παρατηρήσετε ότι το ζει αυτό που λέει ρε παιδί μου. Εγώ τον πάω με χίλια πέρα από τα στιχουργικά ολισθήματα στα οποία υπέπεσε. Και το καλύτερο?. Σκέφτομαι τη ζημιά που έκανε στη γκόμενα η οποία τον είχε στο φτύσιμο και τώρα όπου και να πάει θα ακούει ''δεν ταιριάζετε σου λέω''. Εντάξει μιλάμε για ήττα τρελή. Αχ πως μ αρέσουν αυτές οι ιστορίες που γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Μ αναστατώνουν...




Και το αντίπαλο δέος...



6 σχόλια:

ΦΛΩΡΑ είπε...

Πολύ καλή η ανάλυσή σου δεν το συζητώ αλλά ....
αξίζει να μπεις στο youtube και να ακούσεις Λάμπη Ρώγα να τραγουδάει "Βυζική κατάσταση" "Καμπυλωτή θέα" και "Δώσμου ψήφο εμπιστοσύνης"
Είναι φοβερός θα το χαρείς και κυρίως θα το αναλύσεις.
Και να σκεφτείς πως αρχικά ήταν heavymetalάς.
Θα μου πεις τι δουλειά έχεις εσύ με αυτά.
Ενημερώνομαι από τα παιδιά μου.

Laburdius είπε...

Ρε το χα ακούσει κάπου αυτο παλιοτερα. Τι αναλύσω. Γαμα τα. Τα πε όλα αυτος μόνος του. E δεν εκπλήσσομαι. Κάθε μεταλλάς κρύβει βαθιά μεσα του έναν σκύλο. Το μικρόβιο της μετάλλαξης λέγεται, καψούρα. Thank Uuu. Keep Rockin..

zoyzoy είπε...

Φοβερός! τι να σου πω,έκανα νέο συκώτι που λένε:))

Καλώς σε βρήκα να μου φτιάχνεις το κέφι μάγκα!

Laburdius είπε...

Καλώς σε βρήκα! Σ ευχαριστώ πολύ! Θα υπάρξει και συνέχεια. Να σαι καλά.

xristin είπε...

Με τα κρεμμυδάκια τον έκανες τον στοίχο Laburdius.
Καλά του έκανες,το ζητούσε η περδικούλα του.
Αφού αυτός τόσο "αντικειμενικά το έλεγε" καλά του έκανες
και του απάντησες.....τόσο αντικειμενικά!

Laburdius είπε...

Νταξ μωρε. Πλάκα κάνουμε. Το παλικάρι μια χαρά ξηγήθηκε απ το διαδίκτυο να ουμ. Αλλά είχα στιχοαπορίες που έπρεπε να τις εκφράσω...:Ρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...