Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε κι έτσι μετά την εξαιρετική ανταπόκριση που είχαν οι προηγούμενες ενδελεχείς αναλύσεις στιχουργημάτων, προχωρούμε ακάθεκτοι. Σήμερον το μενού έχει γάμο. Και γάμο απ τα παλιά. Και γαμώ. Φύγαμε.

Ο Μάκαρος το λοιπόν εδώ σε στίχους Βαξεβανέλη, γαβγ.. εεεεμ, κλαίει μαζί με τα βιολιά. Μπρος στην εκκλησιά, δεν έχει πια δροσιά. Πες τα Μάκη μου.




Το προσκλητήριο μου έπεσε απ' τα χέρια
όχι δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν
εσύ που μου 'ταζες τον ουρανό, τ' αστέρια
τώρα στο γάμο σου με θες να 'μαι παρόν.


Στο ψητό κατευθείαν λέμε. Το προσκλητήριο που του πεσε απ τα χέρια. Δεν αφήνει εδώ ο στιχουργός περιθώρια για εισαγωγές και κλαψομουνιάσεις. Έλαβε ο Μάκαρος προσκλητήριο γάμου από την πρώην. Ντα ντάααααν. Tragic. Χάρε φόρα τα μαυρα σου, που ναι φρεσκοπλυμένα κι έλα εδώ και πάρε με, τον δύστυχο εμένα. Κι εσύ μανούλα κλάψε με, στον τάφο μου επάνω, φέρε καμπάνες να χτυπούν, φέρε τον Μητροπάνο.

Το αστέρι του. Το λουλούδι του. Η αγάπη του. Η ζωή του. Το μικρό του γούτσου γούτσου παντρεύεται. Οϊμέ. Και τι ειρωνία. Θέλει η άπονη να είναι κι αυτός στο γάμο της. Ω ρε πούστη γαμώ την καταδίκη μου. Χμ. Για μισό. Αυτό είναι στίχος παγίδα φίλοι μου. Τώρα που το σκέφτομαι αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η αγάπη του, είναι χαμούρω και θέλει να πάρει τη ρεβάνς, γιατί ο Μάκαρος κάποια λαδιά της έκανε παλαιά και τον έστειλε για ηλιόσπορο αλατισμένο. Και του βάζει το δίλημμα τώρα. Θα δείξεις υπεράνω Μακη να ρθεις στο γάμο η θα φανείς κομπλέξικος? Του γάμησε τα πέταλα της ψυχολογίας. Τι μου κάνεις Μακη μου τώρα?  Πω πω. Αγχώθηκα.




Το δεύτερο σενάριο είναι πιο χαρούμενο. Η νεαρά ξέρει τι κάνει. Δεν είναι καμιά μαλάκω να στέλνει προσκλητήρια σε πρώην. Μην κοιτάτε τον Πρίγκηπα Χάρι με την Μίντλετον που καλέσαν 40 πρώην. Αυτοί είναι άλλο λέβελ. Εκεί παρεξηγήσεις δεν χωράνε γιατί οι πρώην της πριγκιπέσας θα νιώσουν πολύ wow που κάποτε πηδούσαν την εστεμμένη. Κι ο Χάρι στ αρχίδια του. Χάρη τους έκανε. Βασιλιάς θα γινει χέστηκε. Και οι πρώην του δεν θα μείνουν στεμμαχωρημένες. Ολο και κάποιον ευγενή φραγκάτο θα τσιμπήσουν από κει μέσα. Τες πα. Μαλακίστηκα  Σενάριο 2 είπαμε.

Η νεαρά λοιπόν έχει υποχθόνιο σχέδιο να φέρει το Μάκη στο γάμο μπας και συμβεί το κλασσικό των Ελληνικών ταινιών, το στάσου μύγδαλα  Να φωνάξει δηλαδή ο Μακης, ενώ αυτή ανεβαίνει τα σκαλιά της Εκκλησιάς: ΖΩΗ ΜΟΥ, ΣΤΑΣΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ. Σ ΑΓΑΠΩ. ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΛΕΜΠΟΥΡΑ. Και να κλέψει τη νύφη. Πω πω. Πάλι αγχώθηκα. Ε εντάξει τώρα. Μεταξύ μας μαλακία είναι κι αυτό. Αφού φτάνεις που φτάνεις εκεί αν δεν θες, χώρισε τον την επόμενη. Να κάνεις τσιμπούκι τωρα τον άλλον μπροστά σε σόγια, παπάδες και παρανυφάκια? Fuck Υα. Και τα έξοδα της δεξίωσης που τα βάζεις? Χαμούρω και σ αυτό το σενάριο η γκόμενα. Για να δούμε τι λέει μετά ο Μακης μπας και το ξεκαθαρίσει:


Μπρος στην εκκλησιά μια ακόμα μαχαιριά
θέλεις να μου δώσεις
Μπρος στην εκκλησιά ακόμα μια φορά
θες να με πληγώσεις.
Μπρος στην εκκλησιά, μπρος στην εκκλησιά
θες να με τελειώσεις.


Άνα γειά σου. Το λέει ξεκάθαρα στο ρεφρεν. ''Να με πληγώσεις, να με τελειώσεις, μαχαιριά να μου δώσεις''. Τέλος τα σενάρια. Ξέρει ο Μάκης. Θέλει η ποτάνα, να τον κάνει αλοιφή για κάλους. Πες τα Μάκη μου. Κλάψε αγόρι μου.




Το προσκλητήριο κοιτάζω κι ένα δάκρυ
αργοκυλάει απ' τα μάτια μου καυτό.
Που πήγε Θεέ μου η μεγάλη σου αγάπη
πως 'γιναν μίσος τα χιλιάδες σ' αγαπώ.


Να έκλαψε. Το άνοιξε το προσκλητήριο. Τι το άνοιξες βρε συ Μάκη μου. Τι περίμενες να χει μέσα. Δωροεπιταγή? Αφού βλέπεις από ποιόν είναι. Εκτός αν δεν το γραφε απ έξω. Εκεί πάσο. Αλλά αν το γραφε, ξέρετε είναι αυτά τα κλασσικά σύνδρομα, πονάω αλλά μ αρέσει. Θέλει να εξαντλήσει ρε παιδί μου ο άμοιρος, όλες τις πιθανότητες μπας κι έγινε κανα λάθος να ουμ. Και νά το δάκρυ να κυλάει κορόμηλο και νά οι αναμνήσεις να χτυπούν ρυθμικά το ταμ ταμ της καψούρας. Ω. Κι αναρωτιέται, που πήγε Θεέ μου η μεγάλη της αγάπη, γίνανε μίσος τα χιλιάδες σ αγαπώ. Αααα. Δεν τα πα εγώ. Έχει κάνει λαδιά ο Μάκαρος. Γιατί να τον μισήσει? Μήπως την είχε μικρή? Όχι βέβαια. Θα κανε μαλακία ο καημένος είμαι σίγουρος. Υποθέτω ότι σε μια στιγμή αδυναμίας που η καλή του είχε περίοδο, βγήκε με τα φιλαράκια του στο Μακούκου και εκεί του κανε κούκου μια ύπαρξη. Ε άντρας είναι. Και τι άντρας. Με τα όλα του. Αλλά άτυχος άντρας. Έφτασε από σπόντα στ αυτιά της καλής του η μαλακία και μετά δεν το σωσε ο Μακης. Κριμαμάκη. Δεν πειράζει. Εγώ λέω κοίτα μπροστά τώρα. Και να πας και στο γάμο. Δειξε υπεράνω. Δείξε ότι είσαι αντρας που αναγνωρίζει τα λαθη του και πήγες να ευχηθεις. Ετσι μπράβο. Και τώρα κλάψε λίγο ακόμα και μιλάμε.




Μπρος στην εκκλησιά μια ακόμα μαχαιριά
θέλεις να μου δώσεις.
Μπρος στην εκκλησιά ακόμα μια φορά
θες να με πληγώσεις.
Μπρος στην εκκλησιά, μπρος στην εκκλησιά
θες να με τελειώσεις.


Έτσι που λέτε ο Μάκης. Έφταιξε και πλήρωσε. Αυτό όμως δείχνει και το μεγαλείο της ψυχής του. Θα κλάψει, θα φωνάξει, θα χτυπηθεί, αλλά στο τέλος θα πάει κύριος μπροστά της και θα της πει. Να ζήσετε. Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει. Χα ωραίο κι αυτό το άσμα ε?. Να αναλύσω μετά.? Πα να το βρώ. Να ζήσετε. Εεεμ γειά σας. Τα λέμε σύντομα...




6 σχόλια:

ΦΛΩΡΑ είπε...

Χαίρομαι που είμαι η πρώτη που σχολιάζω. Καλά άπαιχτο........
Λοιπόν, κάνε μια βόλτα στο μπλογκ μου δες τις λέξεις που παίζουν και με αυτές τις λέξεις αν θέλεις αντάμα και με κανένα άσμα γράψε κάτι σαν αυτό, [νάχεις την ευχή μου, και ότι επιθυμείς να γίνεται, και σίδερο να πιάνεις χρυσό να γίνεται, και.......όλες τις ευχές του κόσμου να έχεις]. Θέλω οπωσδήποτε τη συμμετοχή σου στο παιχνίδι μου. Σου λέω θα είσαι number one..... φαβορί.....

Laburdius είπε...

Εεεεεε, πρώτη και καλύτερη!!! Τις είδα ρε τις λέξεις, Αυτες με την εικόνα και το ζουμι δεν είναι? Ρε συ πολυ γουστάρω αλλά δεν στο υπόσχομαι γιατί είμαι σε κατάσταση πανικ με πάρα πολλα. Αν μου ρθει τιποτα, θα στο στείλω, δεν θα γράψω με το ζορι. Σε φιλώ και σ ευχαριστώ...!!

zoyzoy είπε...

Φοβερός ο Μάκης κύριος έτσι και κλαίει και στην εκκλησιά πάει να δείξει ανωτερότητα αυτοί είναι άντρες όχι κάτι μ--νόπανα που δεν σου μιλούν κιόλας:))

Τα θαλασσινά μου !!

Taelia88 είπε...

Καλώς σε βρήκα!! Υπέροχη ανάλυση!! χαχαχα! Τέλειος ο σχολιασμός του τραγουδιού!! Πάω να δω τι άλλα άσματα έχεις σχολιάσει και να τα στείλω στην αδερφή μου να τσατιστεί!! χαχαχα!
Καλή σου ημέρα!!!

Laburdius είπε...

Μα γιατί να τσατιστεί? Εγω τα γράφω καλοπροαίρετα..:Ρ Καλημερααα!!!

Laburdius είπε...

@zoyzoy, είδες παιδί μου, πάνω απ όλα η αξιοπρέπεια. Αν και μερικές φορές χρειάζεται και το μπινελίκι. Φιλιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...