Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΡΕ ΑΝΤΕ ΝΙΑΟΥ

Έχω που λέτε πολλές φίλες που ποστάρουν στο Φού Μπού πολύ συχνά, φώτο με ζωάκια, ιδίως γατάκια που τα συμπαθούν ιδιαίτερα. Τα βάζουν και σε φωτογραφίες διπλά διπλά με σκυλάκια με κοτοπουλάκια και γουρουνάκια και καλά φίλοι. Και δίπλα διαφήμιση Friskies με μπουκιές κοτόπουλο. Τι αλληγορικό. Θες να γίνουμε φίλοι? Ναι αμέ. Άλλα κάποια στιγμή θα σε φάω. Νιάου...



Εγώ σαν φαν των σκύλων έχω διαφορετικές συμπάθειες αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα που κάθισα να γράψω σήμερα έχει να κάνει με μια καμμένη ανάλυση που έχω σκεφτεί η οποία έχει να κάνει με το διαχωρισμό γάτες - σκύλοι και την αλληλεπίδραση που έχει αυτό πάνω στην ερωτική ζωή ιδίως των γυναικών. Πάρτε ναρκωτικά.



Που λέτε η συμπάθειά μου είναι οι σκύλοι. Όχι ότι θα δω γάτα και θα φάει σουτ, όλα τα ζωάκια τα συμπαθώ, αλλά έχω αδυναμία στας σκύλοι. Τρείς είχα μέχρι τώρα στη ζωή μου, διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά συμπαθέστατοι. Τη Τζίλντα, τον Ρόκυ και τον Τζακ. Κινηματογραφικά ονόματα. Είμαστε ψώνια. Τον τελευταίο τον είχα βγάλει Ζακ, αλλά λόγω του ότι μένω σε λαϊκή γειτονιά, τα παιδάκια δεν καταλαβαίνουν από Ζακ και τέτοια Ζαμπούνικα και αποφάσισαν ομόφωνα να τον λένε Τζακ. Ε τι να κάνω κι εγώ  Τζακ? Τζακ. Ότι θέλει ο λαός.



Και γάτα είχα. Για κάνα μήνα. Τόσο άντεξα. Την συμπαθούσα την καημένη κι αυτήν, μέχρι που κάποια στιγμή ενώ είχε κουρνιάσει δίπλα μου στον καναπέ και τη χάιδευα, παθαίνει μια παράκρουση και μου κάνει το χέρι φιλετάκια μινιόν. Έτσι χωρίς λόγο. Όπως είναι λοιπόν, άρπαγμα από σβέρκο και εκτόξευση από την πόρτα να χτυπήσει το κουδούνι του απέναντι. Μην την ξανάδατε. 



Δεν είναι λοιπόν αγαπητοί μου αναγνώσται ότι δεν το δοκίμασα, αλλά βλέπετε την αντιμετώπιση που είχα από το αιλουροειδές. Α κι εγώ την αχαριστία δεν την μπορώ. Χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις. Αλλά οι γάτες δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Είναι ανεξάρτητες, φιλελεύθερες, εγωίστριες, σνόμπ. Οκ. Όπως το διάλεξες αγαπητή γάτα. Αλλά μην μου ρχεσαι μετά και μου κωλοτρίβεσαι γιατί θα φας σουτ. Κι έπαιζα 17 χρόνια μπάλα. Πρόσεχε




Τώρα τελευταία έχω ένα γατί έξω απ το σπίτι που μου ρχεται όταν ταΐζω τον Τζακ και μου νιαουρίζει. Ε δεν είμαι κι άπονος του δίνω κάνα μεζέ, αλλά κοντά να το χαϊδέψω δεν έρχεται. Αλλά το περίεργο είναι ότι ενώ με φοβάται, δεν κωλώνει να μπει μέσα στο σπίτι του Τζάκ, να αρπάξει μεζέ απ το φαΐ του όταν λείπει βόλτα. Δε μασάει. Μάλλον μασάει, αλλά το φαΐ του Τζακ. Είναι κομμάντο ο γάτος σας λέω. Έχω όμως να πω στο γατούλη να προσέχει και να κάνει κουμάντο, γιατί ναι μεν είναι χαλβάς ο Τζακ αλλά με το φαΐ του δεν παίζουμε. Γιατί άκουσέ με γατούλη, είσαι πολύ κοντά στο να χωθείς ανάμεσα σε δύο ψωμάκια και να γίνεις ζεστόστ μεζές. Hot dog που λέμε. 



Τες πα πάλι ξέφυγα απ το θέμα. Το θέμα μας είναι η θεωρία που έχω περί της συμπάθειας των δύο ανωτέρω κατοικίδιων. Παρατήρησα λοιπόν ότι οι γκόμενες γενικά εγουστάρουν τας γάτας, παρά τας σκύλοι. Δεν ομιλώ στον αέρα. Το χω ψάξει το θέμα με γκάλοπ. Εννοείτε ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά γατα βάσιν, ναι συμβαίνει αυτό. Γατί άραγε? Ας δούμε.
Κατά τη θεωρία μου λοιπόν το κατοικίδιο, αντικατοπτρίζει και τα θέλω που έχει μια γυναίκα από έναν άνδρα. Γοητεύονται να ουμ οι γυναίκες με την γάτα γιατί λέει είναι πρόκληση. Δεν την κερδίζεις εύκολα, φίλη σου δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, είναι ανυπάκουη, ανεξάρτητη, ανυπότακτη, με λίγα λόγια έχει όλα τα ''αν''. Αναγούλα. Η επιτομή του παρτάκια. Μα τι γουστάρουν σ αυτό δεν το χω καταλάβει ακόμα. Α ναι δεν είμαι γυναίκα. Τες πα. Και τον άντρα λοιπόν οι περισσότερες έτσι τον γουστάρουν. Ανεξάρτητο, ανυπότακτο και λίγο στα αρχίδια του. Και να η θεωρία μου που αρχίζει και στέκει εδώ. Είναι η θεωρία του καλού παιδιού. 




Οι γυναίκες λοιπόν αηδιάζουν με το που βλέπουν τύπο που κουνάει συνέχεια το κεφάλι συγκαταβατικά, σου κάνει όλες τις χάρες, ψοφάει απ τη χαρά του μόλις σε βλέπει και γενικά είναι σκυλάκι. Θέλουν ρε παιδί μου τη γρατζουνιά στη μούρη πως το λένε. Ξενερώνουν με το πολύ ''μάλιστα κυρία Μέρκελ''. Τις καταλαβαίνω γιατί όντως να έχεις έναν φλούφλη γκόμενο να σου λέει συνέχεια ναι, ναι είναι βαρετό. Τη γουστάρεις την περιπέτεια αρκεί να μην καταλήξει σε ανίατη ασθένεια. Γιατί μετά θα αναπολείς τον φλούφλη και θα λές: Αααχχχ τι καλό παιδί που ταν αυτός ο Γιαννάκης. Μου παιρνε και μπουκίτσες Lacta Love it. Τι να κάνει άραγε αυτό το καλό παιδί. Και τον παίρνεις τηλ και απ το ringtone ακούγεται το ''Αχάριστη κι αλήτισσα''. Χμ. Η κλήση σας προωθείται...



Οι άντρες από την άλλη γουστάρουν σκύλο. Γιατί οι περισσότεροι είναι καλομαθημένοι απ τη μαμά, θέλουν υπακοή, θέλουν να τους κάνεις τις χάρες, θέλουν να είσαι σούζα, θέλουν να είσαι εκεί όποτε αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί σου, θέλουν να είναι ανεξάρτητοι και να κοπροσκυλιάζουν γενικότερα. Όλα αυτά ποιος θα μπορούσε να τους το δώσει άραγε? Η γάτα? Μπαααα. Ο σκύλος βέβαια. Κρυφογουστάρουν και γάτες αλλά σκύλο θα πάρουν. Με λίγα λόγια αν μιλάγαμε για γκόμενες ο σκύλος θα την η γυναίκα και η γάτα η ερωμένη. Catαλάβατε ε? Καλά ε, όλα τα χω εξηγήσει ρε πούστη μου. Θα με προσλάβει το Cosmopolitan στο τέλος το βλέπω.




Τώρα ξέρω τι θα γίνει από κάτω θα πέσει ο σχολιασμός της αρκούδας, ότι δεν είναι έτσι, εγώ έχω γάτα αλλά το αγόρι μου είναι τέλειο και μπλα μπλα μπλα. Μαλάκα. Εντάξει. Το δέχομαι. Πείτε την αν θέλετε άλλη μια καμμένη θεωρία, αλλά για ψάξτε το και λίγο. Έτσι για την ιστορία...

8 σχόλια:

yvris είπε...

Χμ νομιζω οτι γουσταρουν τις γατες γιατι και καλα ταυτιζονται και νομιζουν οτι ειναι ετσι κι οι ιδιες, και καλα ανεξαρτητες, ναζιαρες και θα σε κανουν να τρεχεις πισω τους. Μπα, μαλλον για κλωτσιδι τις βλεπω. Κομπλεξικιες. Κι εγω τα σκυλια προτιμαω (οχι την Παολα).

zoyzoy είπε...

Κοίτα τώρα έθιξες ένα ευαίσθητο θεματάκι!
Τις γάτες τις λατρεύω όχι για το λόγο που λες(μπορεί υποσυνείδητα να'ναι και έτσι)αλλά για μένα είναι πιο καθαρές μπορείς να τις έχεις και στο κρεβάτι σου που λέει ο λόγος δεν λερώνουν και όταν θέλουν αυτές τις χαϊδεύεις!

Τα σκυλάκια μ'εκνευρίζουν που θέλουν μπάνιο γιατί μυρίζουν έντονα τους τρέχουν τα σάλια (μπλιάχ) και γενικά δεν είναι και τόσο της καθαριότητας τα φτιάχνουν όπου νάνα ι ενώ η γάτα τα σκεπάζει να μην μυρίζουν!

Από μικρό παιδί έχω γάτες δεν μου'τυχε ποτέ να με μουντάρει καμιά μήπως τελικά εσύ είσαι αρνητικός μ'αυτές.

Laburdius είπε...

Χαχα. Το ξερα οτι θα τσιμπησεις. Κοιτα έχουν τα θετικά τους εχουν και τ αρνητικά τους. Απο θεμα καθαριοτητας σαφως και υπερτερούν αλλά από θεμα παρεας, απο θεμα να παιξεις μαζι τους, απο θεμα χρησιμοτητας και χαρακτηρα είναι ο σκυλος απο πάνω κατα τη γνωμη μου. Ενταξει. Οπως ειπα γουστα ειναι αυτά δεν μπορω να είμαι απόλυτος. Οπως του αρέσει του καθενα

yvris είπε...

Δεν τρεχουν σε ολα τα σκυλια τα σαλια! Εγω δεν ειχα τετοιο θεμα με τη δικια μου. Οι τριχες ηταν ενα θεμα αλλα και σε σπιτια με γατες που εχω παει εφυγα γεματη τριχα οποτε 1-1.

Παντως Laburdius ενα περιεργο πραμα, οσοι αντρες εχω γνωρισει που προτιμουσαν τις γατες ηταν λιγο κομπλεξικοι τελικα! Στις γυναικες παλι δεν παρατηρησα μεγαλη διαφορα στο ποσοστο αναλογα με την προτιμηση κατοικιδιου :P

Laburdius είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
elPresidente είπε...

Σκύλος δαγκωτό!
Μόνο να δεις πώς σε κοιτάει ο σκύλος και πώς η γάτα, το βλέμμα τους ρε παιδί μου, πάει, ο σκύλος σε κέρδισε. Μιλάνε με τα μάτια.
Τα μάτια της γάτας βέβαια είναι γαμάτα όταν λαμπυρίζουν στο μισοσκόταδο, και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, έχουν και καλύτερη γούνα για να φχαριστιέσαι να χαϊδεύεις. Τι να το κάνω όμως που είναι όταν, αν και για όσο θελήσουν;
Κι όταν βαρεθούν, δε σηκώνονται απλά να φύγουν, γρατζουνάνε κιόλας!
Οπότε σαν σύνολο, σκύλος, δεν το συζητώ.

ΦΛΩΡΑ είπε...

Κι εγώ σκύλο ψηφίζω. Για γάτα ούτε κουβέντα. Ο χειρότερος εφιάλτης μου είναι να δω στον ύπνο μου γάτα να με πλησιάζει. Σιχαίνομαι το τρίχωμά της και τον ύπουλο χαρακτήρα της. Πιστεύω ότι οι ντόμπροι άνθρωποι αγαπούν τα σκυλιά. Αν και δεν είχα ποτέ δικό μου όμως και με τα ξένα και με τα αδέσποτα τα πάω μια χαρά. Και όταν γεράσω για τα καλά θα πάρω ένα σκυλάκι για συντροφιά μου.

Laburdius είπε...

And the winner is....Σκύλος !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...