Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤIA

Ωραία λοιπόν. Ξυπνάς το πρωί και είσαι ψιλοχάλια. Την έχεις μυριστεί τη δουλειά από χτες όταν ένα υποχθόνιο κάψιμο στον φάρυγγα στα καλά καθούμενα σου ανακοινώνει ότι το κρύωμα είναι προ των πυλών. Μπουκώνεσαι στα ντεπόνια και τα κατεβάζεις με ένα μισόλιτρο νάτσουραλ οραντζ τζους. Μετά την πέφτεις, κάνεις και την προσευχή σου να γίνει ένα θαύμα και το πρωί να νιώθεις καλά. Παπάρια. Τι πρωί το κεφάλι σου είναι σαν τσιμεντόλιθος. Κοτσάρεις ένα θερμομετράκι παραμάσχαλα και ωπ. Να το το 38αράκι παρα τσακ. Κι εδώ τίθεται το ερώτημα. To be or not to be. Μετάφρασις. Να πας δουλειά η να μην πας?. Σαν απόφαση φαίνεται λίγο προβληματική αλλά αν την φιλοσοφήσουμε ολίγον θα δούμε καθαρά τι είναι αυτό που μας συμφέρει. Φροντίζουμε λοιπόν πριν από σας για σας. Πάρετε τα χάπια σας και ξεκινάμε.


Περίπτωση πρώτη: Πάμε δουλειά έστω κι αν έχουμε πυρετό.
Μαλακία αγαπητέ. Το ξέρεις κι εσύ κατά βάθος ότι είναι μαλακία, αλλά εξωγενείς παράγοντες σε αναγκάζουν να σκεφτείς σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Ποιοι είναι αυτοί?  Τους ξέρεις πολύ καλά. Θα σου τους θυμίσω λοιπόν και θα σου παρουσιάσω αναλυτικά τα συν και πλην

Έχεις ραντεβού/συμβούλιο/project που δεν αναβάλλεται. Αν δεν πας δουλειά χάνεις μια μεγάλη παραγγελία, ένα deadline, έναν πελάτη, το κεφάλι σου. Αποφασίζεις να πας λοιπόν. Στο στο πρώτο δίωρο που βρίσκεσαι στη δουλειά ο πυρετός ανεβαίνει. Κι ανεβαίνει. Κι είμαστε κι οι δυό χαμένοι. Αρχίζεις και δεν προφέρεις καλά τα σύμφωνα, ο τόνος της φωνής σου γίνεται συρτός και βαρύς, τόσο που μοιάζεις με πρεζάκι σε τελικό στάδιο. Μπουκάρεις στο συμβούλιο και λες: ''Που στε ρε αλάνια?''
Η ιδιαιτέρα του διευθυντή με αγωνία στο βλέμμα σου κάνει νόημα να το ράψεις.
Εσύ απαντάς: ''Επ, εδώ είσαι κι εσύ, κάβλα?''  Ο διευθυντής μπαίνει στο συνεδριάσεων κι εσύ μόλις τον βλέπεις τρέχεις κατά πάνω του φωνάζοντας: ''Γιόοο μεγάλε, δώσεεεε'' προτρέποντας τον να κάνετε χαι-φαιβ. Μετά απ όλα αυτά καταλαβαίνεις ότι έχεις κλείσει εισιτήριο για το έργον ''ΟΑΕΔ, μια καινούρια ζωή ξεκινά''.


Στην περίπτωση που ο πυρετός είναι πιο light και το ελέγχεις το θέμα καλύτερα, η κατάσταση σου απλά θα χειροτερέψει μέχρι το βράδυ με αποτέλεσμα να μην πας σίγουρα δουλειά για τις επόμενες 2 μέρες. Άρα τσάμπα κόπος, τσάμπα άδειες, τσάμπα ρίσκο. Μην τρελαίνεσαι. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν δεν εμφανιστείς. Εδώ εμείς δεν είχαμε πρωθυπουργό για 5 μέρες και τελικά όλα δούλευαν καλύτερα κι από ότι όταν είχαμε. Μην ανησυχείς λοιπόν.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο το αφεντικό να σ έχει στη μπούκα. Στραβώνει μέχρι και που σε βλέπει να πας να πάρεις καφέ. Του γυρνάνε τα μάτια μόνο και μόνο που δουλεύεις σταυροπόδι. Μέχρι που χαμογελάς τα παίρνει, γιατί σου λέει, τον πούστη δεν μπορεί να χαίρεται που του κάνω μαύρη τη ζωή. Άρα με κοροϊδεύει. Αν λείψεις σήμερα λοιπόν αγαπητέ, υποτίθεται ότι την πούτσισες. Χμ. Κοίταξε καλέ μου φίλε. Για να σ έχει στην μπούκα το αφεντικό, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Η είσαι μαλάκας εσύ, ή είναι μαλάκας το αφεντικό σου. Αν ισχύει το πρώτο, δεν σώνεσαι με τίποτα γιατί ως μαλάκας θα ξανακάνεις μαλακία. Άρα τσάμπα τρως χρόνο στην συγκεκριμένη δουλειά. Χαλάρωσε και περίμενε να απολυθείς. Αν ισχύει το δεύτερο, πάλι είναι θέμα χρόνου να φας κλωτσά, γιατί το αφεντικό θα στη φυλάει στη γωνία για να σου τη σκάσει next time. Άρα πάλι χαλαρώνεις και περιμένεις να απολυθείς.
Άρα αυτός ο προβληματισμός δεν υφίσταται. Σε βοήθησα? Ας δούμε τα αποτελέσματα:
Δεν πάμε δουλειά 7 points / Πάμε δουλειά 3 points

Περίπτωση Δεύτερη: Πάμε δουλειά και νιώθουμε καλύτερα.
Αυτό το σενάριο είναι και αυτό που ευχόμαστε να συμβεί αν αποφασίσουμε λόγω των εξωγενών παραγόντων ότι θα πάμε δουλίτσα. Για αυτό άλλωστε  πλακωθήκαμε το βράδυ στις προσευχές και στα ντεπόνια, να νιώσουμε καλύτερα, να γλιτώσουμε τη γκρίνια της επόμενης μέρας κλπ κλπ. Θα μας κάτσει όμως? Μικρές οι πιθανότητες να αναστηθεί ο Λάζαρος. Μια φορά έγινε πριν 2000 χρόνια. Μην σκέφτεσαι ότι μπορεί και να επαναληφθεί. Άσε τις Λα-ζαριές. Το κέρδος σου εξάλλου θα είναι μια μέρα άδειας και παράταση σε ενδεχόμενες γκρίνιες.
Αποτελέσματα: Δεν πάμε δουλειά 8 points / Πάμε δουλειά 2 points

Περίπτωση τρία: Δεν πάμε δουλειά και νιώθουμε καλύτερα
Το πήρες απόφαση λοιπόν. Δεν θα πας δουλειά. Έχεις μια μικρή ενοχή ότι θα μπορούσες να πας. Μετά λες, ε όχι ρε φίλε δε θα πεθάνουμε κιόλας και ξαναχώνεσαι κάτω απ τα σκεπάσματα. Μετά νιώθεις ότι ο πυρετός έχει πέσει και κατά το μεσημεράκι νιώθεις σαν πουλάκι. Επειδή ο διάολος λοιπόν έχει πολλά ποδάρια τη συγκεκριμένη μέρα σε καλεί ένα αίσθημα που το περιμένεις καιρό να πάρει. Παρένθεση, πως γίνεται και σε παίρνουν τηλέφωνο για ραντεβού πάντα όταν έχει Champions League/όταν έχεις γαμοβαφτιση/όταν είσαι άρρωστος είναι μια μεγάλη συζήτηση. Και αποφασίζεις πάραυτα να βγείς έξω. Και τσουπ εκεί που ο ήλιος πέφτει γλυκά δίπλα στα μάτια της και νιώθεις τόσο απελευθερωμένος, χαλαρός και ερωτικός συμβαίνει το αναπάντεχο...


Στραβή my friend. Τι να εξηγήσεις τώρα στο αγαπημένο αφεντικό. Να του πεις όλη τη θεωρία? Δύσκολο να σε πιστέψει εκτός κι αν διαβάζει Laburdius. Πάλι δύσκολο. Κάνεις μόκο λοιπόν και παρουσιάζεσαι στο γραφείο την επόμενη με το βλέμμα λυπημένου κουταβιού όπου παρακαλάς να είναι φιλόζωος. Πάντως τα ποσοστά να το πάθεις αυτό είναι απειροελάχιστα εκτός αν ζεις σε μικρή επαρχιακή κωμόπολη. Ζύγισε και πράξε.
Αποτελέσματα: Πάμε δουλειά 2 points / Δεν πάμε δουλειά 8 points

Ενδεχόμενο τέταρτο και τελευταίο: Δεν πάμε δουλειά και όντως ο πυρετός παραμένει υψηλός
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αγαπητοί μου. Η δικαίωση του εργαζόμενου γράφεται σε αυτές τις λίγες αράδες. Ναι είσαι άρρωστος. Ναι γιαυτό τον λόγο ανακαλύφθηκε ο όρος αναρρωτική άδεια. Ναι για αυτό τον λόγο πληρώνεις κάθε μήνα ένσημα. Και ναι υπάρχει το ΙΚΑ. (Υπάρχει?  Τέλος πάντων..) Όσο φιλότιμο και να έχεις, όταν κοντεύεις να λιποθυμήσεις στο ασανσέρ απ τον πυρετό, χτυπάς το φιλότιμο με φέτα στο μιξερ και το μαγειρεύεις au gratin.
Ευτυχώς υπάρχουν και αφεντικά που θα το καταλάβουν αυτό και θα σε στείλουν σπίτι χωρίς δεύτερη κουβέντα. Καλά εδώ παίζει και ψιλοπουστιά γιατί σίγουρα δεν θα ήθελε κι όλας να κολλήσεις και όλο το γραφείο αμυγδαλίτιδα. Άρα εν συντομία τα αποτελέσματα του τετάρτου ενδεχομένου είναι:
Πάμε δουλειά 0 points / Δεν παμε δουλειά 10 points

Φτάσαμε λοιπόν στο ρεζουμεεεεε. Το πρωτάθλημα τελείωσε και πρέπει να βγάλουμε τον πρωταθλητή. Έχουμε και λέμε λοιπόν 0+2+2+3=7 και 10+8+8+7= 33.
Πάμε δουλειά λοιπόν 7 points / Δεν πάμε δουλειά 33 points. Τι λες τώρα.
Φσσσσστ Ποιντ.
Η κατάστασις είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη αγαπητοί μου φίλοι.
Πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τους τρελάνουμε.
Τους ρίξαμε 4 γκολάκια στην έδρα τους και θα κάτσουμε σπίτι μας. Οχι παίζουμε....


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα παραπάνω!Αν είσαι πραγματικά γαμάτος, παρόλα αυτά άρρωστος η διαδικασία είναι απλή : Σηκώνεις τηλ., καλείς στη δουλειά,το παίζεις x10 περισσότερο ντεντ απ' ότι είσαι (άμα είσαι και γλυκούλης στεναχωριούνται κιόλα) και λες ότι δεν πας.Problem solved case closed (τα' πα εγγλέζικα και έδωκα βαρύτητα).-

Laburdius είπε...

εεεεετσι..!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...