Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

Ρε τι ανακάλυψη κι αυτή το Χρηματιστήριο. Σπάει η Ανγκέλα το νύχι της? Πέφτει 10 μονάδες ο δείκτης ΝΙΚΚΕΙ των σχιστομάτηδωv. Λέρωσε ο Ο Μπάμιας το πανταλόνι του ενώ την τίναζε στην τουαλέτα του Λευκού Οίκου? Ανεβαίνουνε τα Spreads της Ισπανίας. Έκλασε ο Γιώργάκης στο σινεμά ενώ έβλεπε το ''ο Ηλίθιος κι ο Πανηλίθιος''? Τρέχουν όλοι κι αγοράζουν μετοχές του Μπάρμπα Στάθη. Έλεος. Δηλαδή να σας ρωτήσω κάτι ρε παιδιά? Μόνο εγώ έχω απορίες γιατί να γίνεται αυτή η μαλακία όπου ξύνει τ αρχίδια του κάποιος στο Περού κι ένας άλλος στο Πεκίνο κερδίζει 47 δις ευρώ? Πιστεύω ότι κι εσείς οι περισσότεροι θα απορείτε. Για να κάνουμεν ελοιπόν μια χρηματοοικονομική ανάλυση των γεγονότων αν και δεν είμεθα οικονομολόγοι αλλά έτσι σαν απλοί παρατηρητές.


Ας το πιάσουμε το θεματάκι απ την αρχή λοιπόν. Να σας παραθέσω κατ αρχην την άποψη μου για τους όρους: χρηματιστήριο, κεφάλαιο, επιτόκια, ομόλογα, επιταγές κλπ κλπ για να ξέρετε ότι είμαι προκατειλημμένος απ την αρχή. Είναι συνώνυμα λοιπόν της ΑΠΑΤΗΣ και του ΤΖΟΓΟΥ με τις λέξεις όλες σε κεφαλαία όχι μόνο το πρώτο γράμμα. Βρωμάει η δουλειά απ όπου κι αν την πιάσεις. Βρίσκονται λοιπόν μερικά τυπάκια που έχουν δει πολύ Preety Woman. Ονειρεύονται λοιπόν τους εαυτούς τους ως άλλοι Richard Gere, γραβατωμένους, να τους κάνουν αέρα στ αρχίδια και να γαμούν τη Julia Roberts έστω και ως πουτάνα. Θέλουν  λοιπόν να ασχοληθούν με αυτή τη δουλειά. Δηλαδή φράγκα, πούτσα και γλύψιμο. Αυτό ήταν και το όνειρο τους από την παιδική ηλικία που προέκυψε από την παρατεταμένη χρήση καρπαζιάς στο κεφάλι από συνομηλίκους και όχι μόνο. Ε ναι τα φυσιολογικά παιδιά θέλουν να γίνουν πυροσβέστες, πιλότοι και ποδοσφαιριστές. Όχι οικονομολόγοι. Κάποιο κάλο θα έχουν αποκτήσει. Πάμε παρακάτω.

Ζούμε λοιπόν σε μια κοινωνία, όπου η οικονομία της στηρίζεται σε πολύ απλές και διαφανείς διαδικασίες. Οι μετοχές και τα επιτόκια ανεβοκατεβαίνουν οποιαδήποτε στιγμή ξύσει το μουνί της η Χίλαρυ για να υπάρχει σασπενς, ανθρωπιστές golden boys, τζογάρουν σε Spreads για το αν θα χάσει ο μαλάκας αντιπαθής γείτονας σου το σπίτι του κι αν θα αυτοπυρποληθεί, εθνοσωτήρες δανείζονται στο όνομα σου λεφτά για μέχρι το 2080. Κι επειδή το χαρτί είναι κι ακριβό μαζεύουν τα δανεικά σε ομόλογα για να σου κάνουν οικονομία. Ομολογάτε το ρε. Δεν είναι συγκινητική η προσπάθεια?

Μα τι όμορφος κόσμος είναι αυτός. Τι λειτούργημα είναι αυτό της οικονομικής επιστήμης που φροντίζει πριν από μας για μας. Πόσο άρτια εξασφαλίζει την ομαλότητα και τον δίκαιο καταμερισμό των χρημάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν συνεχίζω άλλο γιατί θα με πάρουν τα ζουμιά. 

Έχουμε μπλέξει αγαπητοί μου. Έχουμε μπλέξει χοντρά και όσο κομμουνιστικά κι αν σας ακούγονται αυτά που σχολιάζω είναι η πραγματική αλήθεια. Βρήκαν τρόπους για να γίνουν πιο πλούσιοι και να ευημερήσουν κάποιοι, πουλώντας αέρα κοπανιστό και παίζοντας στο μπαρμπούτι τύχες ανθρώπων και λαών. Τομάρια χρηματιστές, επιχειρηματίες του κώλου, μαριονέτες πολιτικοί και διάφορα άλλα παράσιτα αποτελούν ένα συνονθύλευμα από σιχαμένους απατεώνες του χειρότερου είδους. Όσο λοιπόν συνεχίζουν οι λαοί και ο κόσμος να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις τόσο πιο σκληρό θα είναι το πήδημα στους κώλους μας.

Και τώρα θα μου πείτε, εγώ ρε φίλε τι είμαι για να τ αλλάξω όλα αυτά, ένας κακομοίρογλου Έλληνας είμαι. Αφού από αλλού ελέγχονται όλα. Έχεις δίκιο φίλε μου. Έχεις δίκιο αλλά όταν έχεις μια ομάδα και θες να παίξεις μπάλα θα ξεκινήσεις από την Δ Εθνική. Δεν θα πας για πρωτάθλημα με το καλημέρα. Μια δύναμη έχεις που στην έχουν ευτελίσει, αλλά στο χέρι σου είναι να της δώσεις αξία. Στο χέρι σου κυριολεκτικά, παίρνοντας την ΨΗΦΟ ΣΟΥ και δίνοντας την σε ανθρώπους που έχουν τουλάχιστον ευγένεια και ήθος. Ευγένεια και Ήθος λέω και όχι απαραίτητα το Grand Master Diploma of Economy at Cambridge. Γιατί τους είδαμε και τους διπλωματούχους. Από επιστήμονες κατάντησαν εγκληματίες. Φονιάδες των Λαών Οικονομολόγοι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...