Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ALL TIME CLASSIC ΓΟΥΡΟΥΝΙΕΣ

Λοιπόν οι καλύτερες γουρουνιές που μπορώ να σκεφτώ είναι βέβαια οι μεταμεσονύκτιες. Και ιδίως μετά από ξενύχτι με πολύ ξύδι. Αλλά όχι μόνο. Είπα να κάνω λοιπόν ένα tribute σε ότι με έκανε να πώ: Από Δευτέρα δίαιτα.

1) Παπάρα ψωμί σε περίσσευμα κιμά από μακαρόνια.
Δεν ξέρω αν το θυμόσαστε ένα snack των Everest παλαιότερα που είχε ψωμάκι με μπιφτέκι και σάλτσα μέσα. Ε κάτι τέτοιο θυμίζει η γουρουνιά αυτή. Γυρνάς λοιπόν κόκκαλο από ξενύχτι και τι να κάνεις ο άμοιρος θες να χλαπακιάσεις κάτι πολύ γρήγορα. Έχεις μακαρόνια με κιμά απ το μεσημέρι. Ποιός τώρα να βγάζει πιάτα και μαλακίες. Παίρνεις λοιπόν το τριμμένο σου τυράκι το πασπαλάς στην κατσαρόλα με τον κιμά και μπλοοοουυυυμ βουτάει το ψωμάκι και κάνει γενική εκκαθάριση. Χλουμπ. Απατο.

2) Γεμιστά απ το ψυγείο
Τα γεμιστά δεν έπρεπε να νοείτε ως φαγητό κατά την άποψη μου αλλά ως γλυκό. Κι αυτό γιατί μπορείς να φας οποιαδήποτε ώρα και στιγμή ένα γεμιστό κι ας μην πεινάς. Ιδιαίτερα βέβαια όταν είναι και η σπεσιαλιτέ της μαμάς. Πάντα με το ψωμάκι στο χέρι λοιπόν και με φετούλα ξεκινάς το καταβρόχθισμα. Ο μόνος προβληματισμός μου πάνω από το ταψί ότι δεν ξέρω με ποιο λαχανικό ν αρχίσω. Με την μελιτζάνα την ντομάτα η την πιπεριά? Δεν γαμιέται. Σιγά. Ας μείνω με το ταψί και ψύχραιμος.


3) Οικογενειακό παγωτό
Το κακό με το οικογενειακό παγωτό είναι ότι έχει ποσότητα. Το καλό είναι ότι αν είσαι εγκρατής έχεις και τις υπόλοιπες μέρες. Μερικές φορές όμως δεν είσαι. Ανοίγοντας λοιπόν τον καταψύκτη αντικρίζεις το Nirvana choco-late. E λες δεν το βγάζω έξω τόσες μέρες μοναχό κλεισμένο σε μια κατάψυξη. Είμαι πονόψυχος δεν μπορώ κάτι τέτοιες λυπητερές ιστορίες. Βάζω και μια ταινιούλα και μετά κουταλύπης μου το τσακίζω. Το χω κόψει πάντως αυτό γιατί το πρωί με έκοβε κι εκείνο..:Ρ


4) Βρώμικο απ έξω
Ε κι από μέσα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Όσο πιο πολλές σάλτσες μουστάρδες μαγιονέζες έχει τόσο μεγαλύτερη η γουρουνιά. Αν έχεις γίνει σκατά μέχρι τη μέση του σάντουιτς και σάλτσες τρέχουν πάνω στα παντελόνια στις μπλούζες και στα χέρια σου τόσο πιο πολύ καταλαβαίνεις το επίπεδο του παραστρατήματος. Αλλά όπως έχω ξαναπεί η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στο πετρέλαιο στο φαγητό και το σεξ. Γιατί δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να είσαι στο σπίτι της φίλης σου να κάνετε ένα ωραίο σεξ και μετά να μπεις στο αμάξι σου να γυρίσεις σπίτι και ν αγοράσεις ένα βρώμικο στο δρόμο. Δεν έχω δίκιο?


5) Κρύα πίτσα
Ρε παιδιά πως γίνεται και τις περισσότερες φορές η κρύα πίτσα είναι πιο νόστιμη από την ζεστή? Είναι μάλλον που την πετυχαίνω βράδυ μετά από ξενύχτι η μεσημέρι Κυριακής ύστερα από 12ωρο ύπνο και λυσσάω. Παίρνεις λοιπόν διπλό κομμάτι το διπλώνεις με το υλικό προς τα μέσα και ιδού το πρωινό σου μίστερ. Ε είναι η πιο συνήθης λύση. Δείτε εδώ κι ένα ωραίο τεστ που βρήκα για την καλύτερη πίτσα μετά από hangover..
http://www.ough.gr/index.php?mod=articles&op=view&id=366


6) Πεϊνιρλί με σουβλάκι
Αυτό το έμαθα πρόσφατα από μια επίσκεψη μου στη Δράμα. Το περιστατικό έχει ως εξής: Κοπελιά σκάει μπροστά μας σε φαγάδικο after.  Ακολουθεί ο διάλογος
- Ένα πεϊνιρλί με σουβλλλλλλάκι (το λου παχύ)
Εμείς αλληλοκοιταζόμαστε και γελάμε. Και απαντά ο πεϊνιρλάς:
- Λεμονάκι, ρίγανη να βάλω?  (???)
Έχουμε μείνει παγωτό. Ο πεϊνιρλάς παίρνει ένα καλαμάκι και σπλαατ, σκαμπιλίζει το πεϊνιρλί με το κρέας. Το διπλώνει στη ζύμη, τραβά το καλαμάκι, ρίχνει λεμονορίγανη και ορίστε φάτο. Κουλό ε?
Πήραμε κι εμείς μετά, από περιέργεια. Καλό ήταν...:Ρ

7) Πατατάκια και λοιπά
Κοιτάξετε. Οι διαφημιστές δεν είναι μαλάκες. Δηλαδή είναι, αλλά ξέρουν να επικεντρώνουν στις αδυναμίες των ανθρώπων. Σου λένε λοιπόν: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Ε ναι λοιπόν. Δεν μπορεί. Είναι τα γαμίδια τα πατατάκια χειρότερα κι απ την ηρωίνη. Βάζεις το χέρι μέσα και λες και στο γραπώνει μια αόρατη παγίδα που εμπεριέχεται στο σακούλι. Και δώστου. Και να το χεράκι τίγκα στο λάδι και το δόντι τίγκα στο κίτρινο. Υπάρχει και σε πορτοκαλί έκδοση με δρακουλίνια.


8) Σάντουιτς με γαριδάκια και σοκοφρέτα.
Για τελευταίο άφησα αυτή τη σιχαμερή ιδέα που δεν ξέρω ποιός παρανοϊκός Πάγκαλος τη σκέφτηκε αλλά είχε σουξέ στο δημοτικό πριν πολλάαα πολλαααα χρόνια. Έπαιρνες λοιπόν σαντουιτσάκι ζαμπόν τυρί στο διάλειμμα, αλλά επειδή φαινόταν λίγο φτωχό κάποιος σκέφτηκε να το εμπλουτίσει. Ε τι να κάνει υλικά δεν είχε, δοκίμασε να βρει απ το κυλικείο. Δηλαδή γαριδάκια και σοκοφρέτες. Ανοίγει το σαντουιτς λοιπόν ρίχνει μέσα γαριδάκια αντί για πατάτες και σοκοφρέτα αντί για μπιφτέκι. Έτοιμος. Ούτε στα καλύτερα σαντουιτσαδικα. Δεν τη θυμάμαι τη γεύση να πω την αλήθεια αλλά νομίζω ότι είχε ενδιαφέρον. Θα το δοκιμάσω μια μέρα...

Αυτά που λέτε. Κι εσείς βέβαια θα έχετε κάνει τις δικές σας αγαπημένες γουρουνιές. Άντε δεν τις γράφετε από κάτω? Για πάμε....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tsoureki me bouturo,merenta,feta (h turi opws leme k sth Thessaloniki) k parizaki... h apoluth paidikh gourounia...
Iria

yvris είπε...

Ο Τσακ Νορις ΜΠΟΡΕΙ να φαει μονο ενα!

Laburdius είπε...

H Iria τα σπασε...

@yvris axaxxaaxaxxaxaaxxa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...