Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο ΗΛΙΟΣ ΕΔΥΣΕ, Η ΦΛΟΓΑ ΕΣΒΗΣΕ, ΤΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΑΝ

Και έτσι απλά κατέβηκα κι εγώ στο Σύνταγμα.
Ναι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς τους χαβαλέδες που κατέβηκαν για να πιούν μπύρες με τους κολλητούς στα σκαλάκια του μετρό και να κοζάρουν γκομενάκια. Ναι είμαι ένας από αυτούς που θα αγοράσουν λέιζερ μπρελόκ από τους Πακιστανούς και θα φάνε καλαμπόκι από τους μικροπωλητές. Είμαι ένας από αυτούς τους ''απολιτίκ'' που στις επόμενες εκλογές οι ιδεολογικά υπερφορτισμένοι πολιτικοί εγκέφαλοι που τώρα με απαξιώνουν, θα μου ζητούν την ψήφο μου, γιατί τότε θα είμαι συνειδητοποιημένος, ενώ τώρα είμαι ένας απλός χαβαλές. Δεν έχω λέει αιτήματα και ιδεολογία. Μα δεν σας φτάνει το ότι θέλω να πάνε φυλακή όσοι έκλεψαν, ότι θέλω να ζω ισότιμα και με αξιοπρέπεια? Πρέπει να γράψω την έκθεση των ιδεολογικών μου ιδεών και να ιδρύσω κόμμα? Δεν είναι αρκετό ότι θέλω ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?


Πρέπει να συσπειρωθώ λένε μαζί με το Π.Α.Μ.Ε με το Φ.Υ.Γ.Ε με το Γ.Υ.Ρ.Ν.Α με το Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α. με το Ξ.Ω.Φ.Α.Λ.Τ.Σ.Α, με το Π.Ε.Ρ.Α.Σ.Ε. Κ.Α.Ι  Δ.Ε.Ν  Α.Κ.Ο.Υ.Μ.Π.Η.Σ.Ε. γιατί αυτοί με τους αγώνες τους θα μπορέσουν να κάνουν την ανατροπή, ενώ εγώ ο ανοργάνωτος, ο απολιτικός ο ασυσπείρωτος ο αδαής είμαι χαμένος από χέρι. Τι μου λέτε. Και πως έχω καταφέρει εγώ το χυμαδιό, να είμαι κάθε μέρα επί 7 μέρες στο Σύνταγμα? Μαζί με χιλιάδες άλλους χυμαδιστάν τύπους, οικογενειάρχες με καροτσάκια, σκειτμπορντάδες, νοικοκυρές και ξανθές γκομενίτσες? Έχει κάνει το ΠΑΜΕ μήπως καμιά τέτοια σερί διαμαρτυρία και δεν το θυμάμαι? Αυτοί λένε ξέρουν από Λαϊκούς αγώνες κι εγώ που μαλακίζομαι στο Facebook θέλουν να μου πουν ότι είμαι απλά ένας Like-ος? Θέλετε να με πείτε έτσι. Πείτε με. Το προτιμώ να σας πω.


Δεν είμαι γνώστης δυσνόητων ιδεολογιών, δεν έχω καταλάβει την διαφορά της αριστεράς από την δεξιά, του Σοσιαλιστή από τον Φιλελεύθερο.Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο ΣοσιαΛΗΣΤΗΣ έχει μέσα τη λέξη που είδατε ο ΦιλελευΘΕΡΙΣΜΟΣ την αντίστοιχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ολόκληρη τη λέξη στον τίτλο και το ΚΟΥΚΟΥε την αυτή. Μέχρι και οι ΟιΚΟΛΟγοι που τους συμπαθώ έχουν κι αυτοί τον πισινό στην ταμπέλα. Χαριτολογώ τώρα, αλλά πλάκα πλάκα μερικές φορές αυτά τα λογοπαίγνια βγάζουν αλήθειες. Το μόνο λοιπόν που έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι όλοι αποσκοπούν ποιος θα αρπάξει την κουτάλα. Για να βγάλουν τον επόμενο χαρισματικό ηγέτη που θα μας καθοδηγήσει και θα μείνει στην ιστορία βολεύοντας βέβαια και όλους τους ομόθρησκους. Ναι αυτόν λέω που μεταθάνατον θα δώσουν το όνομά του στο δρόμο που περνά μπροστά απ τη βίλα του. Αξιαγάπητοι μου αγωνιστές που αντί να πετάξετε τις κομματικές σας ταυτότητες απ το μπαλκόνι, βουτάτε κάθε μέρα όλοι από το ρετιρέ της κουλτούρας σας, δεν έχετε καταλάβει απλά τι γίνεται. Ο κόσμος σιχάθηκε τους ηγέτες και τους δήθεν σωτήρες και ήρωες. Το προϊόν έχει πεθάνει κι εσείς προσπαθείτε απλά να μας πείσετε να πιστέψουμε σε ένα ταριχευμένο πτώμα. Ο ήλιος έδυσε, η φλόγα έσβησε, τα σφυροδρέπανα σκούριασαν.


Μια φίλη μου μου είπε κάποτε, ότι για να πολεμήσεις το σύστημα πρέπει να μπεις μέσα σ αυτό γιατί αλλιώς το σύστημα θα σε καταπιεί. Το σκέφτηκα καλά αυτό που είπε, εν μέρει συμφώνησα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δείχνουν ότι όποιος μπήκε στο σύστημα για να το πολεμήσει έγινε ένα και το αυτό. Από που να πάρω παράδειγμα να σας πω. Από τη γενιά του πολυτεχνείου? Την ξέρετε καλύτερα την ιστορία από μένα. Για αυτό το λόγο δεν θέλω να βλέπω άτομα στα μικρόφωνα να προσπαθούν να με συσπειρώσουν.  Γι αυτό το λόγο θέλω να μείνω ένας ανώνυμος, ένας ''απολιτίκ'' που έτσι πέρασε απ την πλατεία για να ρίξει μια μούντζα και να γυρίσει πίσω στην καθημερινή του Ιθάκη. Θέλετε ωστόσο να με αποκαλείτε κάπως? Πέστε ότι είμαι ο Κανένας....

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τεμετερακι μου ,πολυ με συγκινησες με την αναρτηση .Ημουν κι εγω εκει.

Laburdius είπε...

να σαι καλα ματια μ. love u. θα τα πουμε αυριο

Ανώνυμος είπε...

νομιζω πως μου "εκλεψες" τις σκεψεις...πολυ καλο το κειμενο.εγραψες!

Ανώνυμος είπε...

Μακροσκελές αλλά αγανακτισμένο, από το F.B. μου, (υπέροχο το κείμενό σου)

Βρε κουτά, ακόμα δεν καταλάβατε το μυστικό των "Αγανακτισμένων" ;
Θα αναγκαστώ να σας το μαρτυρήσω και χωρίς αντάλλαγμα (ίσως με μερικά τσουρέκια Τερκενλής-ίιιου).
Αφού σας το λέει κι ο Πρετεντέρης βρε!!!
Το λοιπόν, έχουμε αρχηγό το Γ.Α.Π. !!!
Αυτός μας υποκινεί μεταμφιεσμένος σε Πακιστανό που πουλάει σουβλάκια στην Πλατεία Συντάγματος !!!
Το σχέδιο είναι το εξής :
-μόλις μαζευτούμε 100.001 άνθρωποι και φιλειρηνικά (γιατί η ήρεμη δύναμη είναι η καλύτερη τρομοκρατία μάς είπε), θα μπορέσει να ισχυριστεί πως ο λαός δεν τον αφήνει να εφαρμόσει το β' μνημόνιο!!!
Ηγέτης, έτσι ;;;;
Αχ βρε, θα σας στείλω στην Α' Δημοτικού βρε, " λα, λα, Λόλα να ένα αγγούρι".
By the way, μυστικοί πράκτορές μας Ισπανοί-δεν κόβω το κεφάλι μου, μπορεί και Ταχριριώτες-μόλυναν με Εσ. Κόλι τα αγγουράκια της Μέρκελ.
Σας λατρεύω και σας αγαπώ κι ας είστε αλλαζόνες :-)))))


ΥΓ. Με τον ίδιο τρόπο θα σας αποδείξω κι ό,τι άλλο μας κολλήσετε ως ετικέττα. Εξάλλου η πολιτική ταυτότητα σάς ενδιαφέρει :-))) Εξακολουθώ να σας αγαπώ :-)))
Skounx Scounx

EgoEtsiToVlepo είπε...

Εγραψες αληθειες !

Laburdius είπε...

Χι χι. Ένα ακόμα καλό αυτής της υπόθεσης ήταν ότι ανακαλύψαμε ότι ο Τερκενλής έχει τσουρεκοπαράρτημα στο Σύνταγμα..:Ρ
Σας ευχαριστώ όλους κι όλες για τα καλά σας λόγια...

paraxeno είπε...

πόσο συμφωνώ δε ξερεις.. εγώ λειζερ δεν πηρα ουτε καλαμποκι αλλά με λενε κι εμένα χαζή και προσπαθούνε να με πείσουν οτι δεν ξερω ούτε να φωνάξω ουτε να αγωνιστώ... κι επειδή δεν ξέρω τη φιλοσοφία του κομμουνισμού, της αμεσης δημοκρατίας και πως να αναγνωρίσω τον φασίστα απο τον μπαχαλάκια και τον ήρωα αγωνιστή από το καμάκι, θέλω λεει καθοδήγηση... ειμαιλέει χαζή και κλαψιάρα επειδή δεν θελω να βρεθώ ξανά σε δακρυγόνα μεσα γιατί τσουξανε πολύ τα ματια μου και βήχω ακόμη με το προβλημα που εχω στην αναπνοή... κι ομως με ενα διαλλειμα πεντε ημερών καθε βραδυ εκεί... κατέθεσα πέντε κιλά απο το ήδη μικρό και ελαφρύ σωμα μου, διαβασα πανω απο εκατό ωρες μπας κι αρχίσω και καταλαβαινω για τι πραγμα μιλάνε οι πολιτικά ορθοι σοφοί και ενταγμένοι αγωνιστές... Βγάζω φωτογραφίες να εχω μεθαυριο να δειξω στον ανηψιό μου ότι πηγα κάτω κι εγώ, και φωναξα για το δικιο του στη ζωή για το δικαιωμά του στην αξιοπρέπεια στη γνωση στην παιδεία... έτσι με το γλυκό το πορτοκάλι που εφτιαξα στο ενα χέρι να κερνάω τους αγνώστους... και να ονειρεύομαι μια πιο ανθρώπινη ζωή οχι σε τόση ύλη βασισμένη αλλά πανω απο ολα σε μια κοινωνία που μπορει να συνεργαστεί να μιλήσει και να υπάρξει ενωμένη... κι αν δύσκολα θα ελθουν και φτωχά εκεί θα ειμαι παλι με οτι εχω να μοιράζομαι, και να κοινωνώ ανθρώπινα και ανώτερα αγαθά...

Σε ευχαριστώ για αυτό το κείμενο...
Χριστίνα

Laburdius είπε...

Πολύ με συγκίνησες ρε Χριστίνα. Εγώ σ ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Να είσαι πάντα καλα

paraxeno είπε...

ολοι οφείλουμε να ειμαστε καλά... ολοι οσοι απλα υπάρχουμε... για να ζουμε και να συνεχίζουμε κατω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.... ποτέ δεν πιστεψα οτι να κρατήσω μια σημαια ειναι αγώνας... και για αυτό στα μικράτα μου με λέγανε απροσαρμοστη στο συνολο...

προτιμώ ακόμη να πιανω απο το χερι κεινον που εχει ανάγκη, κι αν εχω να αποκρίνομαι... κι αν δεν εχω παλι εκεί διπλα να κανω κουράγια οπου χρειαζονται...

αυτό θαρρώ πως ειν τουλαχιστον ο δικός μου αγώνας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...