Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?

Χα. Ωραίο θέμα έπιασα ε? Είδα ένα ποστάκι σ ένα σαιτ που λέει ότι η συντέλεια του κόσμου θα έρθει στις 21 Μαϊου του 2011. Όχι ρε πούστη κι έχω να πάω σ ένα πάρτι μιας φίλης μου Ελένης. Όπως βλέπουμε εδώ στη φωτό, η χαρούμενη ανέραστη έχει τυπώσει στο αυτοκίνητό της και την ημερομηνία του disaster. 

Τώρα αυτή δεν έχω καταλάβει γιατί χαίρεται. Που έμεινε άσπιλη και παρθένα τόσο καιρό? Για να δικαιωθεί που κρατήθηκε και γέμισε καυλόσπυρα σε μέγεθος ρινόκερου, ενώ όλο το σχολείο της, την είχε τρελάνει στην καζούρα? Για να μας πει έτσι ρε χλεμπονιάρηδες θα σας γαμήσω τα πρέκια όταν θα βρεθείτε όλοι ενώπιον του Κυρίου? Τη φαντάζομαι να κάνει κολοδάχτυλα πίσω από την πλάτη του Θεού όταν Αυτός θα  πετάει στη κόλαση όλους εμάς τους αμαρτωλούς. Τι να πώ. Κρίμα τ αμαξάκι.


Όμως γιατί να πιστέψω την όμορφη παρθένα? Αν ανατρέξουμε σε παλαιότερες θεωρίες έτσι με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα στο ίντερνετ (ουστ σατανικό 666) βρήκα μερικές ημερομηνίες για τη συντέλεια του κόσμου. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1) Οι μαθητές του Χριστού είχαν πιστέψει εσφαλμένα ότι ήταν πολύ κοντά χρονικά το τέλος του κόσμου νομίζοντας ότι θα ερχόταν κατά τη διάρκεια ζωής τους.
2) Το 250 ο Κυπριανός έγραψε ότι οι χριστιανικές αμαρτίες εκείνου του καιρού ήταν ένα προοίμιο και μια απόδειξη ότι το τέλος ήταν κοντά.
3) το 202 εκκλησιαστικοί ηγέτες αλλά και διάφορες χριστιανικές ομάδες προσπαθούσαν να προσδιορίσουν το τέλος του κόσμου με βάση τις πληροφορίες της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. 4) Τον 3ο αιώνα ως ημερομηνία της "συντέλειας του κόσμου" προτάθηκε το 500

Καταλάβατε πως πάει η δουλειά ε? Κάθε λίγο και λιγάκι συντέλεια. Να μην σας κουράσω άλλο πάμε και στα πιο πρόσφατα.
Εγώ θυμάμαι ότι μου είχαν πρήξει τα ούμπαλα με το 2000. Τίποτα δεν έγινε κι εκεί.
Μετά βγήκε η ταινία με το 2012 όπου ολοκληρώνεται ο κύκλος της Μεγάλης Μέτρησης και έρχεται το τέλος. Επίσης μετεωρίτης θα χτυπήσει τη γη 13η Απριλίου 2036. Άλλο. Ο Νεύτων προέβλεψε το 2060 ως το τέλος του κόσμου. Και φτάνουμε στο πιο φρέσκο. 21 Μαΐου 2011 έρχεται η συντέλεια του κόσμου! Μάλιστα. Ρε παιδιά τουλάχιστον να πάμε διακοπές αφήστε μας, έτσι να μας μείνει μια γλύκα.


Τι να πω επί του θέματος καταλαβαίνετε που το πάω αλλά επειδή είμαι και αντιδραστικό άτομο έχω διάφορες θεωρίες όπου οι θρησκόκαυλοι καλούνται να απαντήσουν. Η μάλλον όχι δεν θέλω. Έχουν εκνευριστικές απαντήσεις για όλα και δεν θέλω να βγώ από τα ρούχα μου χειμωνιάτικα. Κατ αρχήν λοιπόν. Πες ότι θα γίνει η συντέλεια. Και πες ότι θα γίνει εδώ στο πάρτι που κάνει η ανέραστη το Μάη. Ο Αγαθός και Φιλάνθρωπος μα πάνω απ όλα δίκαιος Θεός μας δεν θα έπρεπε να αφήσει όλο τον κόσμο να ζήσει και να πεθάνει από φυσικά αίτια όπως άφησε και τις προηγούμενες γενιές να ζήσουν? Εμείς γιατί ρε μπάρμπα να πεθάνουμε στα 37 πάνω στο άνθος της ηλικίας μας να ουμ? Στο πηγάδι εκατουρήσαμε? Δεν πάει. Εγώ αν ήμουν Θεός ας πούμε θα έριχνα έναν ιο στειρότητας στον κόσμο ώστε να μην γεννηθούν άλλα παιδιά και θα άφηνα τους τελευταίους ανθρώπους τον ίδιο χρόνο και τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους ώστε να κριθούν ισότιμα. Γιατί ένα παιδάκι τώρα 15 ετών ας πουμε εκεί που παίζει το μουντιαλίτο του Μπαπ! Του ρχεται η συντέλεια σφοντύλι. Και την προηγούμενη μέρα έχει φάει το γκομενάκι φίλου του, έχει βάλει καρφίτσα στην καρέκλα καθηγητή κι έχει παίξει φάπες με τον brother. Να πάει στην κόλαση δηλαδής? Δεν πρέπει να ωριμάσει  να σκεφτεί τις μαλακίες του και να εξομολογηθεί? Άδικο άδικο.


Πάμε παρακάτω. Η θρησκεία μας λέει ότι νεκροί και ζωντανοί θα βρεθούν ενώπιον του Θεού και θα κριθούν για τις πράξεις τους. Μα οι νεκροί δεν έχουν πάρει την άγουσα για τ αποδυτήρια ρε παιδιά. Τι κάνουν εκεί στον Παράδεισο ή στη Κόλαση? Στη ουρά τους έχουν ακόμα? Δημόσια υπηρεσία η δουλειά. Ααααα δε μ αρέσει. Αρχίζω και καλοβλέπω το Δωδεκάθεο με το βαρκάρη εκεί που τους περνούσε απέναντι. Έκανες και την κρουαζιερίτσα σου στην τελική. Άλλη απορία: Οι ζωντανοί τι θα γίνουν. Θα γίνουν νεκροί κι αυτοί? Και με ποιόν τρόπο? Θα μας ξεπαστέψει κάποιος στα γρήγορα με Καλάσνικοφ η θα έχουμε ευθανασίες? Επίσης: πες ότι μαλακίζομαι αβέρτα μέχρι την παραμονή της συντέλειας και την τελευταία μέρα πλακώνωμαι στις μετάνοιες. Θα πάω στην Κόλαση ή στον Παράδεισο? Υποχθόνιο το σχεδιάκι έτσι? Αλλά υφίσταται. Και για να μην κράζω μόνο τους δικούς μας, πάνω κάτω και οι υπόλοιποι Μωαμεθανοβουδιστές ινδουιστες κλπ τις ίδιες θεωρίες έχουν. Απ' οτι καταλαβαίνετε η τρομολαγνεία πουλάει όπως πουλάει και κάθε τι που στηρίζεται πάνω στην αγωνία του ανθρώπινου είδους να συνεχίζει να υπάρχει. 

Προσωπικά θα χαιρόμουν πάρα πολύ να γίνει η Συντέλεια και αύριο κιόλας γιατί έχω τη συνείδηση μου ήσυχη δεν σκέφτομαι ύπουλα και πονηρά, δεν θέλω να κάνω κακό σε κανέναν, σε όσους ελάχιστους έκανα κάτι ή δεν το κατάλαβα η το μετάνιωσα τη ίδια στιγμή, πιστεύω πολύ στο δίκαιο στην ευγένεια και στην καλοσύνη, είμαι κατά της βίας και των συγκρούσεων και τα λοιπά. Ας μην περιαυτολογήσω άλλο πάω ντουγρού για παράδεισο απ ότι καταλαβαίνετε σε σουίτα με πισίνα.


Τώρα να σας πω από την άλλη ότι είμαι λίγο ασεβής επειδή δεν πάω Εκκλησία, είμαι ψιλοάθεος, δεν πιστεύω σε μάτιασμα, σε θαύματα, σε ανάστασεις εκ νεκρών κάνω ανάρτηση και αυτή την βλάσφημη φωτό όπου τύποι έχουν βάλει σε χορευτικό YMCA τον Ιησού μας, αλλά αυτή η θρησκεία του Χριστιανού Ορθόδοξου μ αρέσει (ακου τώρα ''Ορθοδοξος'', γιατί οι άλλοι τι είναι Καθιστόδοξοι? Ουστ ρε στην κόλαση όλοι οι αλλόθρησκοι)  Τι λέγαμε? Α ναι ότι ο Χριστιανισμός μ αρέσει γιατί το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι το σλογκανάκι ''Αγαπάτε αλλήλους'' Δικέ μου πολύ καλό. Σουξεδιάρικο και πιασάρικο.

Μ αρέσει. Λειτουργώ λοιπόν με αυτό και τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες. Γιατί πραγματικά δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια θρησκεία που έχει έναν Θεο φιλεύσπλαχνο και φιλάνθρωπο και δίκαιο και σοφό να βάζει τα δημιουργήματά του σε καταστάσεις Big Brother. Εσύ αποχωρείς, εσύ μένεις. Ούτε θα έβαζα αυτά που έφτιαξα εγώ σ ένα τεστ όπου θα τους αφήσω ένα μήλο που θα τους πω ότι αν θα το δαγκώσουν θα πάνε στην κόλαση. Μα ρε φίλε αφού μας έχεις φτιάξει εσύ έτσι ώστε να το δαγκώσουμε, αφού το ξέρεις από πριν. Και στο τέλος θα μας κρίνεις κι όλας γιατί το δαγκώσαμε? Τις δικές σου μαλακίες θα πληρώνουμε? Ωραία λοιπόν όλα τα παραμυθάκια που μάθαμε στο Κατηχητικό και στο σχολείο αλλά τελικά ο καθ' ένας μας πρέπει να έχει μέσα του τη δική του θρησκεία. Η ταμπέλα του μαγαζιού δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει το τι προϊόντα έχει μέσα. Εμένα μ αρέσουν μερικά και μπαίνω. Την Δευτέρα  Παρουσία πάντως δεν θα την πάρω. Τώρα λέτε να πάω στη κόλαση επειδή δεν τ αγόρασα όλα ? Ένας Θεός ξέρει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...