Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ FACEBOOK?

Ξύπνησα. Η τηλεόραση έχει μείνει ανοιχτή από χτες το βράδυ. Ένα καυτό ερώτημα πρωινής εκπομπής, έχει κάψει και την τελευταία φλάντζα που έχει μείνει ανέπαφη στον εγκέφαλό μου...
- Γιατί το μαλλί της Λαίδης Νταϊάνα, είναι 2 τόνους πιο ανοιχτό στη φώτο του ασανσέρ από την τελευταία στο τρακαρισμένο αυτοκίνητο? Εεεεεε? Γιατίιιιιιι??
- Πότε πρόλαβε να κάνει ανταύγειες μέσα στη Μερτσέντες?
- Ο Ντόντι είχε διπλώσει καλά τα αλουμινόχαρτα?
- Τι μάρκα ήταν η βαφή? Είχε λήξει? Ήταν εγκεκριμένη απ το πρωτόκολλο?
- Μήπως η Λαίδη Νταϊάνα ζει? Εεεεεεεεεε? Μήπως???????
Κουφάλες η αγαπημένη μας πριγκίπισσα ζει ακόμα και μας το κρύβετε.....
Τέλος. Πρέπει να κλείνω την τηλεόραση το βράδυ δεν πάει άλλο...


Πηγαίνω στο γραφείο και στη διαδρομή χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα ταλανίζουν το μυαλό μου. Αυτά ξέρετε που βασανίζουν και ολόκληρη την ανθρωπότητα...
- Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε ή ζει στο Θιβέτ σε ηλικία 134 ετών και έχει ξυρίσει το μουστάκι του?
- Ο Τιτανικός βούλιαξε ή στη θέση του βυθίστηκε το Blue Star Paros για να εισπράξει την ασφάλεια?
- Γιατί η σφαίρα που σκότωσε τον JFK πέρασε 8 χιλιοστά πιο κάτω από εκεί που θα έπρεπε να βγεί λογικά?
- Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε ή ζει σε μια βίλα στην Ταϊλάνδη με 220 επτάχρονα?
- Ο άνθρωπος τελικά πάτησε στη σελήνη ή όλο αυτό ήταν ένα σκετς που σκηνοθέτησε ο Σπίλμπεργκ για να τη σπάσουν οι Αμερικάνοι στους Ρώσους?
- Οι δίδυμοι πύργοι γκρεμίστηκαν και οι δύο ή στον δεύτερο έπαιξε replay του πρώτου?
- O Μπίν Λάντεν πέθανε πρόσφατα ή πρίν 2 χρόνια από μαγουλάδες?


Πιασάρικα όλα αυτά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να θεωρούμε προϊόν μοντάζ  φωτογραφίες που δείχνουν τον Μπιν με το κεφάλι ανοιγμένο σαν καρπούζι, τον Μάικλ ντεζέν στο ασθενοφόρο, την Νταϊάνα μέσα στα συντρίμμια και απ΄την άλλη να πιστεύουμε εύκολα ότι ο Χριστούλης μας μετέτρεψε τον παράλυτο σε Κεντέρη, ότι η παρθένος Μαρία συνέλαβε με τον κρίνο, ότι Παράδεισος υπάρχει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, Πατήρ Υιός και Άγιο Πνεύμα πίνουν τσίπουρα στου Αη Πέτρου.
Φωνή από το υπερπέραν: Τότε δεν υπήρχε Photoshop ρε μαλάκααααααα....
Α ρε πούστηδες γραφίστες έχετε χαλάσει την πιάτσα με τις μαλακίες σας. Στην κόλαση όλοι θα πάτε και χωρίς Facebook...

Γιατί άραγες να συμβαίνει αυτό? Η απάντηση είναι μία.
Πιστεύεις τελικά αυτό που θέλεις να πιστέψεις, αυτό που σ αρέσει σαν σενάριο, αυτό που στην τελική σε συμφέρει. Δεν σου αρέσει η καλή πριγκίπισσα να πεθαίνει από ένα μπανάλ τρακάρισμα, ούτε ο Μoonwalker από μια απλή καρδιακή προσβολή. Σου καταρρίπτει το μύθο. Σε συμφέρει επίσης για παράδειγμα να πιστεύεις στη Μετεμψύχωση γιατί δεν σ αρέσει το σενάριο ότι μετά το κακάρωμα θα γίνεις αστρόσκονη.
Και λες: Δεν γίνεται αυτό. Πρέπει να υπάρχω. Τέτοια προσωπικότητα τέτοιο μυαλό, είναι δυνατόν να εξαφανιστεί σαν λεκές από μπουγάδα? Οχι. Θέλω να ποτίσω το ύφασμα. Κάποιος να πατήσει το Replay.
Με την ίδια λογική λοιπόν θα πας να ακούσεις τι θα σου πει το μέντιουμ, το Άστρα και Όραμα, η Εκκλησία και το κάθε ένα από τα διάφορα καταστήματα ελπίδων. Και πάνε καλά τα μαγαζιά γιατί τη γουστάρουμε την ελπίδα. Κι εγώ καμιά φορά τη γουστάρω. Μ αρέσουν οι ωραίες ιστορίες, ψωνίζω και ενίοτε, αλλά ήμαρτον. Δεν θα χαλάσω όλα μου τα λεφτά σε λαμπερά σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Θέλω να στέκει και λίγο το Story. Κι ας μην είναι και τόσο Fame...

1 σχόλιο:

mahler76 είπε...

- Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε ή ζει σε μια βίλα στην Ταϊλάνδη με 220 επτάχρονα?


σε καλό σου κατουρήθηκα από τα γέλια χαχαχα. Oso για το βασικό ερώτημα δεν ξέρω καρδιά μου, δεν έχω facebook και δεν πιστεύω στον Θεό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...