Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ?

Καλοί μου φίλοι σας ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων που θα κάνω ακόμη ένα κουλτουροpost αλλά θυμηθείτε με καθότι είναι διδακτικό και έχει και πολύ γέλιο. 


Χτες λοιπόν είχαμε μια πολύ ωραία κουβέντα με τα παιδιά από τη σχολή μου για την Ελληνική γλώσσα με αφορμή ένα κείμενο περί της χρησιμότητας των τόνων και των γραμμάτων. Με βάση αυτό η φίλη μου η Εύα μας είπε ένα πολύ ωραίο περί ''άρρητων λόγων''. Ρε φίλε, θα μου πείτε, μας έχεις ζαλίσει τα παπάρια μ αυτές τις θεωρίες περί γραμματικής. Άκου άρρητοι λόγοι. Το ξέρω καλοί μου φίλοι ότι παλαιότερα μόλις ακούγατε κάτι τέτοιο θα προτιμούσατε να πιείτε ένα λίτρο Mucothiol αντιβηχικό μονοκοπανιά παρά να το αναλύσετε. Ε και εγώ. Αλλά έλα που έχει πλάκα. Ακούσατε ακούσατε λοιπόν. 


Με βάση τη θεωρία αυτή όλες οι Ελληνικές λέξεις έχουν μια ιδιαίτερη σημασία που κάτι κρύβει από πίσω. Κοιτάξτε που πίσω από τις λέξεις τελικά κρύβεται ο Αλέξης..Π.χ. η λέξη ΜΥΘΟΣ είναι αναγραμματισμός της λέξης ΘΥΜΟΣ και το νόημα της υπόθεσης λέει ότι με αφορμή το θυμό κάποιου δημιουργήθηκε ένας μύθος. Λογικό. Τα πήρε ο Θησέας ας πούμε με τσι Κριτηκάτσι κατέβηκε  με το Χαι Σπίντ ΙΙ Αιγαίας Εξπρές και έκανε το Μινώταυρο αντικριστό με λαδορίγανη. Να ο μύθος. 


 Άλλη λέξη. Να πάρουμε τον ΑΘΛΟΣ. Είναι αναγραμματισμός του ΛΑΘΟΣ. Να κι άλλη ιστορία. Ο Ηρακλής έκανε το ΛΑΘΟΣ να πάει στη λίμνη Λέρνη για πικ νικ. Εκεί μπαπ εμφανίζεται η Λερναια Υδρα με τα 9 κεφάλια. Βλέπει τον Ηρακλέα που είχε οχταποδάκι κρασάτο σε τάπερ, ταπερ-νει στο κρανίο δηλαδη στα εννιά κρανία που είχε (φανταστείτε μανούριασμα) γιατί της μαγείρεψε το ξαδερφάκι με τα οχτώ πόδια και του την πέφτει. Ο Ηρακλέας τι να κάνει βγάζει τρομερή άμυνα στο μπλόκ, επιτίθεται και κόβει κανα δυο πεντ έξι κεφάλια. Αλλά έλα που τα κεφάλια ξαναφυτρώναν σα μολόχες. Ηρακλάφτα. Τέλος πάντων ας μην το κουράζω την ξέρουμε τη συνέχεια και ιδου η λέξη. ΑΘΛΟΣ. Από ένα ΛΑΘΟΣ δηλαδης πήραμε τον ΑΘΛΟ. Γαμώ ε? Και το πιο ωραίο? Αν πάρουμε τη λέξη ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα δούμε (εντυπωσιακό) ότι είναι αναγραμματισμός της λέξης ΔΙΑΤΡΟΦΗ(!). Αυτό γάμησε. Ε ναι αγάπη μου για να γίνεις μια ΑΦΡΟΔΙΤΗ πρέπει να κάνεις ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Όσο και να αναγραμματίσεις το ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ Al Forno  452 ΤΥΡΙΑ plus ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ δεν γίνεται ΑΦΡΟΔΙΤΗ που να χτυπιέσαι. Άμα φας ένα κοπάδι ΒΟΔΙΑ γίνεσαι ΟΒΙΔΑ. Το λένε και οι αρχαίοι. Λοιπόν είχα δίκιο? Και γαμώ δεν ήταν η ανάλυση? Αφού με επηρέασε τόσο πολύ και σκέφτηκα και τον δικό μου (πάντα στα πλαίσια της  καφρίλας) αναγραμματισμό. Σκέφτηκα λοιπόν να αναγραμματίσω της λέξη ΠΕΟΣ. Ε μα βέβαια. Αυτό είναι. Ένα ΠΕΟΣ αν το χειριστείς σωστά γράφεις ιστορία.

Σκέτο ΕΠΟΣ..!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...