Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΜΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ

Επιστρέψαμε λοιπόν στο κλεινόν Άστυ και έχω υποσχεθεί Πασχαλινή ιστορία. Δεν ξεχνάω εγώ. Θα αρχίσω λοιπόν απ το τέλος μιας και είναι πιο ζεστό εις το μνημονικόν. Θα κάνω λοιπόν μια αθλητική περιγραφή του πώς βρίσκεις καναπέ σε πλοίο που γίνεται χαμός χρησιμοποιώντας υποχθόνιες μεθόδους. Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρά συμπτωματική. 


Περιμένουμε λοιπόν στην προβλήτα του λιμανιού της Μυτιλήνης ωσαν τα ζωντανά να έρθει το πλοίο για να μπουκάρομεν. Η ομάδα που επιστρέφει από τας Πασχαλινάς διακοπάς καταστρώνει σχέδιο για να επιτεθεί και να τσακώσει καναπεδάκο στο σαλόνι του Νήσος Χίος. Ε μα πρέπει να βρούμε. Είμαστε καλά προπονημένοι. Η σύνθεση της ομάδος έχει ως εξής. Δεξί εξτρέμ Αλεξ, η Άιριν 10αρι, Λαμπ  φουνταριστός, Παπ σέντερ μπακ - coach και Γκρεγκ δεξί μπακ. 
Ο Παπ σαν άλλος Μουρίνιο θωρακίζει τα μετόπισθεν κρατώντας τις αποσκευές πίσω δεξιά μαζί με την Αιριν και απελευθερώνει εμένα και την Αλεξ από τα περιττά βάρη για να χωθούμε ανάμεσα από τους αντίπαλους λιμενικούς/γιαγιάδες/τουρίστες. Έχουμε και 2 μηχανάκια τα οποία έχει αναλάβει ο Γκρεγκ που θα ανεβοκατέβει 2 φορές το πλοίο για να βάλει και το δικό μου μέσα. 


Και γίνεται η σέντρα. Το Νήσος Χίος μπαίνει από τα δεξιά, με φουλ μηχανές, ντριπλάρει ένα φάρο και 2 ψαρόβαρκες και στήνεται στο κόρνερ του λιμανιού περιμένοντας επίθεση. Αντίπαλος τουρίστας με τάκλιν προσπαθεί να σταματήσει την Αλεξ η οποία δεν καταλαβαίνει Χριστό (Ανέστη) και με αέρινες κινήσεις τον προσπερνά. Ο Γκρεκ ανεβαίνει από τα μπακ και πιάνει ασβέστη με μια Triumph 1000αρα ζητώντας την μπάλα. Γριά με παιδάκι στο δεξί και τσάντα με τάπερ στο αριστερό, με έχει μπλοκάρει έξω από το ημικύκλιο της περιοχής και δεν κάνω βήμα. Ειρήνη και Παπ παρακολουθούν από τη σέντρα. Ο Γκρεγκ έχει κερδίσει ήδη ένα κόρνερ μέσα στο γκαράζ παρκάροντας το Triumph και γυρίζει στα μπακ να πάρει και το σκουτεράκι μου να ξεχυθεί και πάλι μπροστά. H Αλεξ έχει μπει στην περιοχή και πάει φουλ για σκοράρισμα. Εγώ μπλοκαρισμένος αντιαθλητικά από τη γριά που κάνει πως λιποθυμά για να πάρει το φάουλ και να μπει πρώτη στην περιοχή της σκάλας ανόδου. Δεν έχω λύση. Τσιμπάει και το μπούτι του μωρού να κλάψει για να πάρω και κάρτα. Ο διαιτητής-λιμενικός πουλητάρι σκέτο την αφήνει να προχωρήσει και δεν ακουμπάω μπάλα. Μετά από 10 προσπάθειες τελικά μπαίνω κι εγώ στην περιοχή. Τα τζαρτζαρίσματα από τους τουρίστες με αποσκευές και sleeping bags είναι ανελέητα. Φάουλ γαμώ την τρέλα μου. Κρατάω πάραυτα την ισορροπία μου τελικά και με 100αρι σπριντ στην κυλιόμενη σκάλα βρίσκω την Αλεξ στη μικρή περιοχή της ρεσεψιόν έτοιμη για γκολ. Όμως εκεί τσεκαδόρος εισιτηρίων της κλέβει την μπάλα μέσα απ τα πόδια και τη βγάζει offside στο κατάστρωμα. Εκεί μίλησε η εμπειρία του σέντερ φόρ. Κλέβω την μπάλα μέσα απ τα πόδια του λίμπερο τσεκαδόρου και ανακαλύπτω διάδρομο για το σαλονάκι - γκολπόστ. Με αριστοτεχνική ντρίπλα αποφεύγω και τον τελευταίο αμυντικό - καρέκλα. Ο χρόνος τελειώνει έχουμε μπει στις καθυστερήσεις ο τραπεζοφύλακας είναι εξουδετερωμένος σουτάρω και ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛ !!! 


Τι γκολάρα ρε πούστη ήταν αυτή. Τραπεζάκι με καναπέ και τρεις καρέκλες. Τρέχουμε μαζί με την Αλεξ στην εξέδρα - μπαρ να πανηγυρίσουμε με τρέλα. Βρίσκουμε και το Γκρεγκ εκεί μπροστά στους επισήμους της πρώτης θέσης ο οποίος έχει σκοράρει  και αυτός γαμώ τα γκόλ πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και από την εσωτερική σκάλα του γκαράζ βρήκε σε άλλο σαλόνι τραπέζι με 6 καρέκλες.  Η ομάδα πετάει. Παπ και Ειρήνη έρχονται να πανηγυρίσουν και αυτοί μαζί μας και να σηκώσουμε το κύπελλο. Οεοεοεοεοεοεεεεεεεεε ύπνος ολέεεε. 


Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν. Ο αγώνας τελείωσε 2-0 υπέρ μας. Ματσάρα. Και έτσι που λέτε το ταξιδάκι μας έγινε λιγότερο κουραστικό. Η ομάδα αν και με Ειρήνη άρρωστη και Παπ με μισό πόδι έπαιξε μπαλάρα. Και πήραμε για βραβείο τον καναπέ του Champions League. Ε ναι 9 ώρες ταξίδι μην μας πιάσει καμιά Μέσι. Ε Λάϊονελ?




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...