Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΜΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

Λοιπόν αγαπητοί. Επειδή τα μεγαλύτερα μυαλά αυτής της χώρας τα έχουν στην απ όξω, αποφάσισα να μην περιμένω να με εκαλέσουν για να λύσω το πρόβλημα του χρέους. Έτσι σκέφτηκα να το καταθέσω εδώ στο ταπεινόν blog μου, σαν μια προσφορά για την πατρίδα. Δεν θέλω αγάλματα, ούτε να ονομάσετε τη Σταδίου, οδός Laburdius. Θα παραμείνω ταπεινός μέχρι εσχάτων. Ετσι ξηγιούνται οι μετριόφρονες. Έχουμε και λέμε λοιπόν. 




Είμαστε 11 κατομυρια νοματαίοι και χρωστάμε 300 δισεκατομμύρια. Τι κάνομεν? Λύσις πρώτη. Παίρνουμε ένα χοντρό σκοινί και απαγχονιζόμαστε στα μπαλκόνια μας. Αλλά όχι δεν συμφέρει. Πολύ σχοινί. Λύσις δεύτερη. Αγγίζουμε όλοι ταυτόχρονα γυμνά καλώδια στις 8 το βράδυ την 1η Μάρτη του 2012. Χμ πάλι όχι. Πολύ ρεύμα. Λύσις τρίτη. Γεμίζουμε τη μπανιέρα μας, δένουμε ένα βαράκι 10κιλο στο σβέρκο και βουτάμε. Μπα. Πολύ νερό. Τι γίνεται ρε πούστη μου, μέχρι και για να πεθάνεις κοστίζει. Χέσε μέσα. Αλλά εντάξει το γάμησα το θέμα. Ας σοβαρευτώ λίγο γιατί έχω πραγματικά τρομερή λύση.


Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς λοιπόν αν μας βάλω ισοτίμως όλους να συμμετέχομεν εις το αυτο αίσχος, η λυπητερή έρχεται 27,227 χιλιάδας ευρώ το κεφάλι περίπου. Τίποτα. Ούτε μια BMW Coupe X1. Που σημαίνει ότι για να ξεχρεώσουμε θα πλερω για 6-7 χρονάκια από 300 έκαστον μήνα χωρίς να αγγίξομεν το γκάζι. Όπως τα βλέπω μάλλον θα το ανοίξομεν. Αλλά ας αφήσουμε τα θανατικά σενάρια.




Με πολύ μπακαλίστικους υπολογισμούς λοιπόν αν πούμε ότι από τα 11 μύρια τα 5 μόνο συμμετέχουν ενεργά δηλαδή δουλεύουν, πως θα γίνει η μοιρασά του χρέους? Έχουμε και 1 μύριο άνεργους και 1 μύριο συνταξιούχους. Άρα μείναν άλλα 4 μύρια που φτιάχνουν μουσακά στο σπίτι. Ρε πούστη, είμαστε νοικοκυραίοι δεν μπορείς να πεις. Άρα το χρέος μοιράζεται στα υπόλοιπα 7 μύρια. Δηλαδή...3/98*6-9+9+5674= 42,857.
Καλά πάμε. Το BMW έγινε Cayenne

Από αυτά λοιπόν τα 7 μύρια τα 5 είναι γραμμένα σε IKA ΣΥΚΑ ΜΙΚΑ ΤΙΚΑ. Ο μέσος όρος μισθού είναι λέει 1300 ευρά. Από το 1 μύριο συνταξιούχων η μέση σύνταξη είναι 600 ευρά. Από το 1 μύριο ανέργους ο μέσος όρος επιδόματος ανέργου είναι 400 ευρά. Και από τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια είπαμε ο μέσος όρος τους είναι μισό αρχίδι.





Τι γίνεται λοιπόν. Για να μην σας εμπλέξω με την άλγεβρα κι επειδή κι εγώ βαριέμαι ας πούμε ότι ο καθένας από μας χρωστάει περίπου τους μισθούς, τη σύνταξη, το επίδομα ή το αρχίδι μιας χρονιάς. Αυτό πως το διαχειριζόμαστε? Δεν είναι τίποτα αγαπητοί φίλοι. Μετά το κούρεμα του χρέους και σε 8 χρόνια από σημερα, άκουσα ότι θα είμαστε σε θέση να χρωστάμε μόνο το 120% του ΑΕΠ. Τι καλά!
Με τα σημερινά δεδομένα λοιπόν αν παραμείνουν σταθερά και με την προϋπόθεση ότι το 2020 θα αρχίσουμε να έχουμε περισσότερα έσοδα από έξοδα, θα αρχίσουμε από το ευτυχές αυτό έτος να μειώνουμε σιγά σιγά το χρέος. Τι λε ρε παιδί μου. Δηλαδή in the year 2525 θα είμαστε τζετ. Μαλακίες. Εδώ λοιπόν έρχεται η επαναστατική λύση που προτείνω. 




Σύμφωνα με τους μέσους όρους για να γίνει βιώσιμο το χρέος και σύντομα, θα πρέπει να συμβεί ένα απ τα 3 παρακάτω σενάρια. 
Το Πρώτο είναι να αυξηθούν οι μισθοί οι συντάξεις κτλπ και να παραμείνουν σταθερές οι τιμές (αχαχααχχαχαχααχχααχαχχα ) 
Το Δεύτερον είναι να μείνουν σταθεροί οι μισθοί και οι τιμές και να μειωθεί το χρέος (ΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) και τρίτον να μεγαλώσει ο συντελεστής  ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ. Ναι φίλοι μου. Αυτό δεν το χει σκεφτεί κανείς. Γιατί άλλο είναι να μοιράζεις 300 δις χρέος σε 11 μύρια και άλλο σε 22 εκατομμύρια έτσι δεν είναι. Άρα? 


Αρά αγαπητοί αναγνώσται μου η  λύση είναι να βρούμε ο καθένας ένα ταίρι, να κλειστούμε στο σπίτι και να εξαφανίσουμε μαζί με την υπογεννητικότητα και το χρέος. Ε βέβαια. Βλέπετε εσείς πιο εύκολη, οικονομική και απολαυστική λύση?  Και μην μου πείτε ότι σας χάλασε? Γιούργια στα κουλούρια λοιπόν και.... γαμάτε γιατί χανόμαστε....:Ρ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...